Поетите Маргарита Петкова и Добромир Банев представят „Абсурдни времена“ и в Поморие

Поетите Маргарита Петкова и Добромир Банев представят „Абсурдни времена“ и в Поморие

Поетичен диалог между Него и Нея
Тя и Той са лирическите герои в абсурдните времена на любовта. Поетичният диалог между двамата автори се превърна в истинска литературна мания за читателите. След като миналата година на книжния пазар се появи съвместната им книга „Абсурдни времена“, тя се превърна в истински бестселър и надмина по продажби дори „Ад“ на Дан Браун, пусната за продажба в България по същото време.“Абсурдни времена“ до момента има шест тиража. Двамата поети обиколиха страната по покана на местните общини, читалища и културни домове.С типичното си чувство за хумор издателят Лъчезар Минчев заявява, че издава поезията на Петкова и Банев, за да си плаща с нещо криминалните романи. Какво по-голямо признание за успех от това!
„Абсурдни времена“ е книга за любовта. Поетичен диалог между Него и Нея. Диалогът се води от поетите Маргарита Петкова и Добромир Банев.
Двамата написват първото томче от книгата за 13 дни, без да се познават лично. Среща ги Фейсбук, а на живо се запознават на едно литературно четене на поетесата Маргарита Петкова в столична книжарница.
Всичко започва нашега. Добромир Банев ѝ посвещава стихотворение. Тя отговаря на закачката с нейно стихотворение. Така общият брой на стиховете в „Абсурдни времена“ е 116.
Двамата разглеждат любовта във всичките ѝ аспекти – нежност, невъзможност, скандалност, гняв, смиреност. Всичко това на фона на градския пейзаж и куп екзотични места по света, защото за любовта не съществуват граници. Стихове, в които непрекъснато звучи музика, цитират се световни автори и често – картините на най-големите художници.
Ето как коментира Добромир Банев на страницата си във фейсбук приетата покана да гостуват и на поморийци: „Докато от Бургас ни затрупват с въпроси кога ще им гостуваме, в ПОМОРИЕ вече ни поканиха. Всеки, който ни желае, да заповяда на 17 октомври (събота) в НЧ „Просвета“ от 18 часа! Ето така се прави.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *