Пожари в Хасковско, хеликоптер помогна за гасенето в Пловдивско (ВИДЕО+СНИМКИ)

Спортни новини (29.08.2023 - лятна късна)

Пожари в Хасковско, хеликоптер помогна за гасенето в Пловдивско (ВИДЕО+СНИМКИ)

Хеликоптер Ми-17 с екипаж от 24-та авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили (ВВС) оказа съдействие в погасяването на горски пожар, възникнал в землището на село Бабек, Община Брезово, Област Пловдив. Това обявиха от Министерството на отбраната.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Машината е излетяла в 17.10 часа, за да се включи в помощ на огнеборците за потушаването на пожара чрез обливане на засегнатия район с вода, посредством системите за пожарогасене „bambi bucket”. Техниката и военнослужещите от ВВС се включват по молба на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. След няколко обливания с вертолета около 20 часа пожарът беше потушен.

По същото време възникна друг пожар отново в пресечена и труднодостъпна местност до язовир Пясъчник, като в гасенето на огъня също участваха военни.

Силният вятър и днес създаде проблеми за огнеборците. Няколко големи пожара пламнаха в Хасковско, а все още продължава и работата в гората край Шишманово. Там вчера огънят мина през няколко хиляди декара площ, а днес вече е локализиран. Огънят край харманлийското село Преславец е успял да премине дори през главния път Симеоновград-Харманли. Изпепелил е няколко ниви и е стигнал до малка горичка – на няколко метра от магистрала „Марица”.

Пламнаха и няколко дворни места в хасковските села Младиново и Константиново. Предполагаемите причини са палене на огън за приготвяне на зимнина или за разчистване на дворове.

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *