Пожарът в района на средецкото село Кубадин е овладян, остават няколко огнища

Пожарът в района на средецкото село Кубадин е овладян, остават няколко огнища

Пожарът в района на средецкото село Кубадин е овладян, остават няколко огнища

Пожарът в района на средецкото село Кубадин е ликвидиран. Има отделни огнища в изгорялата територия, съобщи директорът на бургаската пожарна комисар Николай Николаев, цитиран от БНР. 

В момента се правят обходи и гасенето продължава.

„Тъй като има вятър дори и сутринта и има опасност при този вятър да има възобновяване на пожара. Ще работят пет екипа днес на пожарната тук, на място. При усложняване на обстановката в следствие на вятъра, ако се получи такова, допълнителни екипи ще бъдат изпратени. Хеликоптерите се оттеглиха. Няма да има нужда от хеликоптери нито на този пожар – на Кубадин, нито на другия пожар между Горно и Долно Ябълково. Там ситуацията през нощта беше също доста критична и трудна. В 6.30 сутринта обявихме, че пожарът е ликвидиран. Там също остават четири екипа на място“, каза комисар Николаев.

Предстои да бъде направено замерване на засегната площ. По първоначална информация за района на Кубадин става въпрос за над 5000 декара.

Свидетели са посочили, че в района е имало бежанци и това е една от предполагаемите причини за възникването на пожара. Заловени са няколко души, допълни комисар Николаев.

174 пожара са ликвидирани в страната за последното денонощие, съобщиха на сайта си от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. При 32 са нанесени преки материални щети.

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *