Показанията на Алек Болдуин будят съмнения дали наистина е стрелял или не

Показанията на Алек Болдуин будят съмнения дали наистина е стрелял или не - 1

Показанията на Алек Болдуин будят съмнения дали наистина е стрелял или не

Нов доклад за стрелбата, която доведе до смъртта на операторката Халина Хътчинс, на снимачната площадка на филма „Ръжда“ („Rust“) поставя под съмнение разказите на актьора и продуцента Алек Болдуин за инцидента, предаде BBC.

Той отрича да е натиснал спусъка на пистолета, с който беше застреляна операторката и режисьора на филма, който обаче се възстанови от раните си. Според експерти по оръжия обаче спусъкът „е трябвало да бъде натиснат, за да възпроизведе изстрел“.

Представители на актьора заявиха пред „Press Association“, че не могат да коментират последното развитие по случая. Обвиненията за непредумишлено убийство срещу Болдуин бяха свалени през април, но прокурорите заявиха, че това не го „освобождава от наказателна отговорност“. Те заявиха още, че обвиненията срещу него могат да бъдат повдигнати отново във връзка със стрелбата през октомври 2021 г. на снимачната площадка в Ню Мексико.

Новият доклад, изготвен от експертите по оръжия Люсиен Хаг и Майк Хаг, е предаден на прокурорите в Ню Мексико във вторник. Според документите по-рано прокурорите са заявили, че разполагат с информация за предполагаема модификация на оръжието, използвано от актьора на снимачната площадка на „Ръжда“.

Адвокатите на отговорничката за оръжията на снимачната площадка Хана Гутиерес Рийд, която също е обвинена в непредумишлено убийство, заявиха, че докладът на Хаг „не посочва никаква модификация на пистолета“ и „уточнява, че спусъкът е трябвало да бъде натиснат“.

„Въпреки че Алек Болдуин многократно отрича да е натиснал спусъка, проведените тестове, констатации и наблюдения показват, че спусъкът е трябвало да бъде натиснат достатъчно силно“, за да се задейства системата на оръжието, гласи част от доклада за оръжията, включен към документите по делото.

Миналата седмица Хана Гутиерес Рийд пледира невинна по отправените ѝ обвинения в непредумишлено убийство и фалшифициране на доказателства, свързани за стрелбата. Съдебният процес срещу нея е насрочен за 6 декември, а ден по-рано ще бъдат избрани заседателите. Засега не е ясно дали констатациите в новия доклад ще доведат до повдигане на обвинения срещу Алек Болдуин, отбелязва Би Би Си.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *