Политици отговориха на президента Радев: Демокрация не се защитава с лицемерие, държавност не се пази с разделение

Политици отговориха на президента Радев: Демокрация не се защитава с лицемерие, държавност не се пази с разделение - 1

Политици отговориха на президента Радев: Демокрация не се защитава с лицемерие, държавност не се пази с разделение

Във връзка с днешните изявления на президента Радев, от партия ГЕРБ заявиха, че:

„Демокрация не може да се защитава с лицемерие, нито държавност може да се пази с разделение и с постоянно вдигнат юмрук!“.

Реакцията на партията беше публикувана в официалната фейсбук страница на партията, часове след изявлението на държавния глава на Шипка, съобщи БНР.

Депутатът от „Продължаваме промяната -Демократична България“ Ивайло Мирчев написа, че президентът е използвал годишнината от Шипченската епопея, за да си разгърне политическата платформа на разделението.

Мирчев се обръща към Радев с думите, че „Единението не е единичен революционен акт, а е всекидневно усилие да намериш общо и да се разбереш за важните неща дори с онези, които не са на твоето мнение, но са ти съграждани“.

„Същият този президент нарича демократичните процеси “сглобкаджийство”. Какво излиза? Излиза, че да подменяш историята ни с руска пропаганда е демокрация, а да се опиташ да закрепиш държавата не е“, пише още Мирчев.

Рискът от безрезултатни избори и управление, отдалечаващо България от Европа, са причина да съставим правителство с най-големия си опонент. Така Лена Бориславова от „Продължаваме промяната – Демократична България“ отговори във Фейсбук на отправените по-рано от президента Румен Радев критики към управлението на страната.

В позицията си Бориславова изтъква и ролята на държавния глава по отношение на службите, назначаването на главния секретар на МВР и отправя критики за невнасянето от служебното правителство през февруари на бюджет за 2023 година и за опасността от забавяне приемането на законите по плана за възстановяване и устойчивост.

По-рано президентът Румен Радев обвини властта в размиване на отговорността за управлението на страната и в опити за овладяване на МВР и службите.

Държавният глава заяви, че обществото очаква отговори каква е била ролята на Алексей Петров в „стъкмяването на коалицията“, какви ангажименти са поемани към него и какви високи постове са му обещавани, от кого и при какви условия.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *