ПОЛИТИЧЕСКОТО БУНИЩЕ НА БЪЛГАРИЯ – КАБИНЕТ „БОРИСОВ 3“

ПОЛИТИЧЕСКОТО БУНИЩЕ НА БЪЛГАРИЯ – КАБИНЕТ „БОРИСОВ 3“

Предизвикано от тиражирано изявление от ГЕРБ: „пари за пенсии ще се намерят“
От вчера медийното и социално пространство се тресе – задава се нов кабинет в
СЕГАШНИЯ парламент, при това с мандата на 13 депутати.
Не съм специалист по политически науки, но не вярвам някъде в света да има персона, претендираща за политическо място, която да се държи като Борисов. Защото да си подадеш публично оставка не е шега работа, да отсрочиш оставката си без причина, е вече демонстрация за загуба на политическо равновесие и преценка, да върнеш предложен от президента мандат, след твоята оставка, е демонстрация, че си надмогнал първите две и сега сериозно отиваш на политическо състезание. Това последното би било валидно, ако тези стъпки не са Борисов.
Защото след тези три СОБСТВЕНИ стъпки, за да остане на политическата сцена, този човек – Борисов, ни показа, че с е загубил паметта си (ако такава е имало), че не помни собствените си действия през последния месец, че е забравил, че политическата криза я предизвика ТОЙ, защото никой не му поиска оставка. Този, същия Борисов забрави, че неистово целия му хор, наречен ГЕРБ не просто пееше, а виеше, че подадената му оставка е най- достойното поведение на отговорен политик.
И сега, този до вчера достоен според обясненията на цялото ръководство на ГЕРБ след изборите за президент, политически лидер, днес зае НЕДОСТОЙНОТО поведение на безпаметен политик и на предател дори на своите поддръжници, които се чудят дали това, което в момента казва, е сериозно или блъф. А стремежът да останат още два-три месеца на власт, накара тази лакейска клика, също да забрави собствените си оценки и с нов глас да припява на Борисов, новата приспивна песен.
Политическа гротеска е слабо казано. Политическа лудница е вярно, но сякаш прикрива случващото се, в което ни навира Борисов.
Всъщност, това днешното е ПОЛИТИЧЕСКО БУНИЩЕ, защото освен смрад, зараза и болести, друго няма да получим.
Сигурно ще се намерят такива, които ще кажат, че съм чудовищно краен, че съм злобен критикар на Борисов и ГЕРБ. Готов съм да споря, защото в днешния ден не съм срещу Борисов. Борисов си е Борисов, той никога не е бил друг, липсата на политическа позиция, липсата на политическо достойнство, липсата на елементарно управленско поведение с авторитет – нагледахме се. Сутринта едно, на обяд друго, вечерта – трето, а през ноща – може всичко да изчезне.
Днес ще говоря и ще споря с всички извън Борисов. И ще споря с въпроси, въпроси, на които ако могат да отговорят, не на мен, а на себе си, може би ще се намерят и такива, които ще спрат разпада.
Въпросите ми са към:
• Министър Горанов: Ще продължи ли да бъде финансов министър, след собствената си безалтернативна до вчера позиция? Или ще изпълнява казаното „пари за пенсии ще се намерят“, за да има кабинет? Къде е професионалната чест на финансист и ще запуши ли всички дупки, които ще дадат гласове за избора на Борисов за трети мандат? Замислям се дали това не е купуване на гласове с бюджетни пари, господин министър?
• Менда Стоянова: Можете ли да клекнете на Патриотите, само за да угодите на Борисов да имитира „стабилност“. Всъщност дясна финансова политика ли ще имате или ултра лява, но не заради принцип, а за да остане властта на Борисов?
• Томислав Дончев – Останаха ли, поне няколко политически мислещи хора в ГЕРБ и къде сте вие, г-н Дончев? Шансове за отговор 20:80 или обратно?
• Към СДС: Мръсни и долни предатели на дясната идея, давате ли си сметка, че в следващото политическо пространство няма да Ви има, че това е предсмъртния ви гърч, да угодите на Борисов и след това да изчезнете. Че дори и да продължите да се съешавате с разни насретници на пръмов и сие, това вече няма да е СДС? Няма нужда да си търсете мястото след този цирк, групата от предатели ви чака.
• Специално към Румен Христов – Как ще се спазарите с ГЕРБ по единствения въпрос, според който Борисов ще приеме властта – промяна на изборния закон – мажориторни избори в два тура. Та нали вие, г-н Христов, заявявате, че искате смесена система, като БСП, защото иначе няма да ви има? С места в квотата на ГЕРБ или с пари ще договаряте?
• Патриотите – Кога ще го спрете този самозабравил се деспот? Защото това е само във ваши ръце. И заявявам това, не защото ви харесвам, а защото се опитвам да бъда политически обективен. Изобщо не се оправдавайте с БСП. БСП си е там на мястото и ви гледа сеира. Крайно време е да имате собствена позиция, крайно време е да имате собствен подход за бъдещето, а то не е днешната нова лъжа на Борисов. Освен ако не искате да си мислим, че му вярвате? Не си ли задавате въпроса, че всъщност Борисов много повече се страхува от вас, отколкото от БСП? Тогава? Ще му дадете ли шанс да ви изхвърли от сцената при една мажоритарна система?
• Радан Кънев и новосъздаващите се десни – Къде сте? Защо мълчите? Ще позволите двуполюсен политически модел и нищо друго. Защо се превръщате в убийци на онова, което започна през 89 година?
• Иван Костов – Поне експертно, от кумова срама, да каже какво ще бъде за България „БОРИСОВ 3“? Да стоиш в миша дупка не е позиция.
• БСП и ДПС са опозиция. Тях няма какво да ги питам
И без да съм получил отговор, заявявам, че са пълни с лъжа опитите на медиите да ни заблудят, че позицията на Борисов от вчера била загадка. Позицията му е повече от прозрачна – отиде в Брюксел, зашлевиха му един словесен шамар, че върши глупости и няма да се заниват с него, че те и без него си имат достатъчно проблеми, че тези които днес там са силни, утре също няма да ги има и той запя. Запя любимата си песен на спасител на нацията: съобразявам се с народа си, никой не иска избори при такъв огромен напредък, никой не иска дестабилизация, оценката на Европа за нас е изключителна и ние… Т.е. АЗ ще приема да бъда отново премиер. И няма да допусна БСП да наложи провеждане на избори, като отново забрави, че той е инициатора на тръгването по пътя към изборите.
А извън песента е страхът, кой как ще спечели на следващите избори. Въпросителните са много и нито една не е в полза на ГЕРБ.
Колкото до това, че изборите са най-демократичния начин на политическо поведение, това за ГЕРБ е само ненужна политическа теория.
Накрая, заявявам на онези, които се опитват да ме атакуват с фрази, без никакви аргументи.Аз не съм трол, подписвам се със собственото си име, имам своя позиция, изразявам я и не я налагам на никого. Който иска да я прочете, който иска да я изтрие.
Аз съм избирател, който гласува за Радев, гласува за личността Радев, гласува за достоен, по моя преценка президент. Но аз никога не съм бил на страната на БСП, и никога не съм гласувал за БСП. Опитвам се да бъда критичен, но обективно критичен към другите, извън моите пристрастия. И това ми дава право днес, с цената на своя многогодишен опит, да кажа, че слепите поддръжници на ГЕРБ ще докарат БСП на власт, слепите и безпаметни привърженици на ГЕРБ ще реставрират старите порядки, лакеите на ГЕРБ, които първи ще го напуснат, са тези които днес копаят гроба на дясната политика, заедно с остатъците от т.н. реформатори. И вие, които определяте себе си за „автентичното дясно“, ставате част от тази група.
Някой написа, че ако гласуването в парламента за новия кабинет (Борисов 3) е тайно, ще получи огромна подкрепа. Вярно до ужас. Това са депутатите в този парламент – за собственото си стоене там, ще продадат всичко и всички. И тези хора ще променят изборните правила, за следващите. Ще ги променят, така, че отново да са само за тях (както промениха субсидиите за партиите).
Аз не искам това. А Вие?Любо КОЛЬОВСКИКолаж: Иво Ангелов – Свободен човек

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *