ПОЛИТИЧЕСКОТО УБИЙСТВО НА БЪЛГАРИЯ

ПОЛИТИЧЕСКОТО УБИЙСТВО НА БЪЛГАРИЯ

Вече и слепите прогледнаха – глупостта на политиците ни няма граници. А примесена с пословичното им одупване към чужди господари, направо помита всичко по пътя си. Така за последните 20-ина години целенасочено бе унищожен най-печелившият и високотехнологичен отрасъл у нас – енергетиката. Започна се със затварянето на малките реактори в АЕЦ „Козлодуй“, с онова безгръбначно „йес“ на костовци и куневици, готови да продадат и майчиното си мляко за постове и комисиони. Последва разпарчетосването на енергийната ни мрежа, лекомислената й разпродажба на чужди компании със заробващи договори, а накрая дойде полагането на надгробни кръстове над „Бургас-Александруполис“ и „Белене“. С прекратяването и на „Южен поток“ обаче България окончателно загуби статута си на потенциален геостратегически играч в региона. Защото от нашето късогледство ще се възползват други, на които така или иначе ще трябва да плащаме, вместо да е обратното.
Ореваха света колко зависими сме били от Русия, е сега още повече ще зависим от Турция! Превърнахме се в територия с пустеещи земи, умиращи градове и села, от която всеки бяга. Но затова пък си имаме щатски бази. И сме горди и морални.
„Хвърлете се смело в ТТПИ“, ни съветва посланичката на САЩ. Само това май ни остава – смело да се хвърлим в бездната. Вече нямаме производство, нямаме здравеопазване, нямаме образование, нямаме правосъдие. Съсипаха всичко! А иначе глупостта може да се представя и като реформа… Стига да им дърпат отвън конците на нашите развеселени оптимисти.
Ето така загиват държави.
Валентин Георгиев
в-к Дума
Колаж: Иво Ангелов, Свободен човек

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *