Полицията в Созопол спипа каравани-нарушители върху дюни и плажа в залива „Вромос“

Полицията в Созопол спипа каравани-нарушители върху дюни и плажа в залива „Вромос“

19 каравани, паркирали и престояващи в района на дюни и на морския плаж в залива “Вромос”, в нарушение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК), констатираха служители от РУ-Созопол, осъществяващи проверки в последните дни след сигнал от Областна управа – Бургас. 
Собствениците на седем от караваните са получили полицейско разпореждане за премахването им, а собствеността на останалите 12 е в процес на изясняване, тъй като регистрационните номера на караваните са свалени и към момента същите са необитаеми. От днес несъобразилите се с полицейското разпореждане собственици ще бъдат санкционирани с актове по ЗУЧК за нарушение на чл.17 А, ал. 2 и чл.17 Б, ал. 1, съобщават от ОДМВР-Бургас.
За констатиране на нарушенията основна е ролята на Областна управа – Бургас, която спомага за точно локализиране на топографското положение на караваните-нарушители, тъй като в залива “Вромос” е налице съсобственост на държавата, държавен горски фонд и частни стопани.
Проблематични са държавните зони, в които върху дюни и морския плаж са паркирани и престояват каравани, чиито собственици трудно могат да преценят дали нарушават ЗУЧК. Ето защо при констатиране на нарушението собствениците не се санкционират директно, а получават възможност сами да премахнат караваните си.
С оглед предотвратяване на бъдещи нарушения, от Община Созопол, на чиято територия е и залива “Вромос”, се ангажират с поставяне на информационни табели, които да указват зоните за безпрепятствено паркиране и престояване на каравани, както и тези, които са в нарушение на ЗУЧК.
Снимката е илюстративна

 

 

Източник Liberta.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *