Полицията в София задържа трима мъже за кражба от апартамент

Полицията в София задържа трима мъже за кражба от апартамент - 1

Полицията в София задържа трима мъже за кражба от апартамент

Полицията в София задържа трима мъже, специализирани в престъпления срещу собствеността, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Действията са предприети непосредствено след извършена взломна кражба от апартамент на територията на ж.к. „Левски“ .

Полицейска операция е проведена тази сутрин на територията на квартала от служители на секторите „Грабежи“ и „Кражби“.

Извършителите са опитали да се укрият, но са задържани – единият в жилището-обект на кражбата, другите двама – в апартамент на горния етаж.

При разследването е установено, че чрез проникване в жилище на горния етаж те са се спуснали с въже към апартамента – цел на кражбата.

Тримата мъже са пристигнали до обекта с автомобил, откраднат в началото на тази година от ж.к. „Студентски град“, на който поставили регистрационни табели, отнети от друго превозно средство.

Работата за документиране на цялостната престъпна дейност на тримата задържани продължава. Установява се съпричастността им и към други престъпления против собствеността на територията на столицата. Тримата са задържани за срок до 24 часа.

Предстои събраните материали да бъдат докладвани на прокуратурата.

На 18 август Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 33-годишен мъж за взломна кражба. В края на юли той влязъл в апартамент в ж.к. „Надежда“ и откраднал откраднал компютър, златни бижута и два скъпи часовника.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *