Полицията откри нива с канабис край поморийско село

Полицията откри нива с канабис край поморийско село

Полицията в Бургас откри нива с канабис край поморийското село Бата. Марихуаната е била засята на нива с площ от близо 4 декара. Открита е при акция на полицията, а собственикът ѝ е задържан на място.

61-годишният Тодор Стаматов е задържан за 72 часа. Той е криминално проявен, повдигнато му е обвинение за това, че е засял и отглеждал нива с растения с високорискови наркотични вещества.

Снимка:
Районна прокуратура – Бургас

За това престъпление законодателството предвижда присъда от 2 до 5 години затвор и глоба в размер от 5 до 10 000 лв., каза на брифинг районният прокурор Мария Маркова.

Предстои прокуратурата да поиска постоянната му мярка за задържане.

Стаматов има и предишна присъда за отглеждане и разпространение на наркотици. През 2019 г. е осъден на 4 години и 6 месеца за същото деяние, но е освободен предсрочно.

Наблюдаван е в продължение на няколко месеца от служители на Криминална полиция.

Снимка:
Районна прокуратура – Бургас

„Документиран е целият процес – от самото закупуване, отглеждане до реализацията на наркотика. Иззетите растения са над 300. Пазарната стойност на наркотика е около 1 милион лв.“, обясни директорът на бургаската полиция ст. комисар Емил Павлов.

Продължава работата на полицията, за да се установи къде е продавана марихуаната, както и има ли други лица, участвали в разпространението на наркотика.

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *