Полк. Николай Марков: Прокуратурата е собственост на Движението за права и свободи. Нужен е пълен бойкот на политическата система!

Полк. Николай Марков: Прокуратурата е собственост на Движението за права и свободи. Нужен е пълен бойкот на политическата система!

Прокуратурата е собственост на Движението за права и свободи. Няма престъпник или дори убиец, който да не е оправдан. Няма осъден политик. Три милиарда и половина изчезват и никой не е виновен. В същото време няма обикновен човек, който да е влязъл в съда и да не е излязъл с присъда. Всеки втори обикновен човек е осъден за нещо. Българите трябва да спрат да гласуват. Нужен е пълен бойкот на политическата система. Нека да има само 10% активност на гражданите, които са всъщност циганите, и ще видите тогава как ще реагира Европейския съюз спрямо нашата политическа класа.
За мен лично не е тайна какви простаци са на върха в прокуратурата. Цветан Василев е изправен именно срещу тези простаци. Те всъщност трябва да разследват какво се е случило в КТБ. Прокуратурата се ползва лично за разчистване на сметки. Обикновените граждани нямат никакъв шанс в тази правораздавателна система и с тази прокуратура. Правният проблем е това, че прокуратурата, съда, вещи лица и всички участници в едно съдопроизводство са в същност съдебна система. Тоест няма разделение на властите. Прокуратурата е част от съдебната система. Те са всичките на заплата там. Когато вие заведете съдопроизводство и чакате справедливост, вие всъщност се изправяте пред една обща система, пред една машина, която е срещу вас. По времето на Сталин също е било така. Тоест, за 70 години нищо не се е изменило по същество. Вие сте от едната страна като граждани. От другата страна е една машина, която уж на практика изглежда, че са различни власти, прокурор, вещи лица, съдия и т.н. но в същото време всички те са едно (неделимо) цяло. Това го казвам, защото е важно да се разбере, че мястото на прокуратурата не е в съдебната система. Това е разковничето на всичко. Не може гражданите да стоят срещу цялата съдебна система. Тя никога няма да си забие нож в гърба на самата себе си. И винаги гражданина, който се изправя там, независимо по какво съдопроизводство ще бъде жертва.
Вие знаете ли например, че в България няма независима лаборатория, която да съхранява веществените доказателства?
Единствената такава лаборатория се намира в полицията. Тоест, всяко веществено доказателство е в ръцете на полицията, която всъщност разпределя една част от производството и доказателствата. С други думи тези веществени доказателства могат да бъдат подменени, унищожени или променени по всяко време. В Западна Европа лабораториите са независими. Те не са част нито от полицията, нито от съда. Те са абсолютно независими лаборатории, които поемат тези веществени доказателства и ги съхраняват във вида, в който са добити. Ако има производство, което е с веществени доказателства, както е в частност и с КТБ всъщност тези неща (в България) могат да бъдат променени както те искат. Всъщност вие сте изправени пред една обща, цяла, комунистическа, правна система, която е срещу вас.
Борислав Сарафов представлява институцията заместник-главен прокурор и би трябвало да е напълно деполитизиран. И изведнъж този човек открито в ефир казва „Аз винаги съм гласувал за ГЕРБ“. Това е едно юридическо основание (не морално) да му бъде поискана веднага оставката. И този човек би трябвало веднага да бъде изхвърлен, (не освободен) от прокуратурата. Защото това е вербална еднолична декларация, че ти не си зависим в собствените си решения, след като ти не осъзнаваш, че от трибуната, която представляваш в публичната власт ти открито нарушаваш закон, че трябва да си деполитизиран. Това е негово задължение и той е подписал декларация, че няма право на такива публични внушения.
Но по-големият проблем е, че той направи едно внушение, което е лъжа. Внушението, че има одит, направен от три независими институции в КТБ. Това е лъжа. Такъв одит има. Има три одиторски доклада, но те нямат подпис. Те не са заверени, което не представлява съдебен документ. Няма право един прокурор от това ниво, защото той едва ли не представлява цялата прокуратура, той няма право да изрича такива внушения и лъжи в публичното пространство. Всеки един човек, който гледа телевизия плаща заплатата на този човек, за да разкрива престъпления, а той прави точно обратното. Прави внушения, които са лъжа.
В момента направиха така, че вече при реализирана сделка главния прокурор има право на последна дума, тоест дали той признава сделката или не. Това е абсурд. Аз съм сигурен, че подобно нещо може да съществува само в Северна Корея. Няма друга демократична държава, в която прокуратурата да може да разваля сделки. Работата на прокуратурата е да повдига обвинения, а не да гледат дали нещо е правилно извършено. За това си има други органи. Фактът, че този който държи пръчката го упълномощаваш да преценява дали нещо е валидно и правилно означава, че ти концентрираш властта в една точка, която превръща не само гражданите, не само КТБ и Цветан Василев, но всеки един банкер и бизнесмен оттук нататък ще бъде жертва.
Когато бизнесмена Цветан Василев правеше бизнес и беше фактор в държавата, Бойко Борисов беше от една друга страна, тъмна на бизнеса и той въобще не беше държавник тогава. Но нека да не се правим, че не знаем едва ли не откъде сме тръгнали и от кой корем и от коя майка сме излезли. Защото всеки един човек е роден от майка. Бойко Борисов също е политически роден от някаква майка. И ние му знаем тази етимология, знаем коя е майката. Въпрос на време е да се разбере. В крайна сметка се получава, че държавата в негово лице напада бизнеса в лицето на Цветан Василев. Какво ще си помисли всеки един бизнесмен или всеки един инвеститор, който идва в България при тази гледка?
Нека прокуратурата да си гледа нейните задължения. Всички убийци и престъпници, дори осъдени, ги няма. Тях ги няма физически в България. Те са защитени. Нямаме нито един осъден престъпник, нямаме нито един осъден политик. Нямаме. Няма обвинения срещу никой. Да виждате някакво обвинение срещу някой? Три милиарда и половина например изчезват и никой не е виновен. Сметки в определени банки на политици – 50, 100 милиона долара, а те са декларирали, че имат „Опел“ и панелен апартамент … и пак няма обвинения. Според вас каква е работата на прокуратурата? Да ни обяснява правната система на Европа и на света или просто да повдига конкретни и ясни обвинения и те да са публични, да се вижда работата им и нея да има ефект.
Цветан Василев много добре постъпи, като провокира съдебната система. Едно интервю не може да бъде доказателство. Това е истина. Но той много добре знае срещу какво е изправен. Тоест, това което ние сега обясняваме на гражданите за прокуратурата и за съда и въобще за съдебната система досега, Цветан Василев го познава в дълбочина и даже познава лицата, които са срещу него. Той знае, че тази машина иска да го унищожи и ще го унищожи. Той няма шанс при стъпване в България никакъв. Нула. Единственото, което може да прави е да отваря страници, една по една, и бавно и кой докъдето издържи и му стигнат нервите. Вие ме питате защо реагират така? Ами вие виждате ли, че само от две или три съществени неща, които казва, така леко в интервюто, виждате ли, че цялата държава и всичките политици изпадат в криза?
Прокуратурата е собственост на Движението за права и свободи. Собственост! Частна прокуратура. Ако поискат Движението за права и свободи нещо от нея тя ще го направи абсолютно безскрупулно. Тя ще посече всеки и всичко. И пак казвам: Заплахата е за всеки човек, който прави бизнес в България. Дори и сега да е помилван във властта, той е бъдещата жертва именно на тази система. Там накъдето се насочва, че Цветан Василев, че е престъпник, без реално да е осъден, защото презумпцията на закона е, че е невинен до доказване на противното.
Вие например знаете ли, че в България има най-много осъдени хора от целия Европейски съюз? Съразмерни сме с Турция. Всеки втори е осъден за нещо. Ние имаме най-много неправилно осъдени хора. Това са хора, които са обжалвали и им е платено за това, че са осъдени неправомерно. Но ги има официално като статистика. Можете да извадите и да видите какво нещо е тук. Да скрито е. Под формата на демократична държава и на демократично управление, но реално няма човек, който да е влязъл в съда и да не е излязъл с присъда. Говоря за обикновен, нормален човек. Няма престъпник, който да не е оправдан. Няма убиец, който да не е оправдан.
Надеждата е първо да се образоваме, да се научим, всички заедно да обективизираме в какво положение се намираме, защото един проблем, колкото и да е тежък, ако го разберем всички, лесно ще намерим изхода. Лошо е ако всеки си затваря очите като онези трите маймуни „Не чух, не видях, не разбрах“. Ако всеки влиза в това положение, просто да знае, че утре мечката ще заиграе пред неговата къща. Българите не трябва да си правят грам илюзии по отношение на съдебната система (че ще получат справедливост). Това не трябва изобщо да го вярват.
Трябва да спрат да гласуват. Напълно. Пълен бойкот на политическата система. Никакво гласуване за никого. Казвам само малък детайл от всичко, което трябва да се случи. Защото обикновения човек, който гледа пред телевизора, той не може да въстане по друг начин, освен да спре да гласува. Спрете да гласувате просто. Спрете! Нека целият процес за гласуване за политически партии да бъде с активност 10% на гражданите и да видите тогава как ще реагира Европейския съюз спрямо нашата политическа класа. При 10% активност на гражданите. Това е протестът, който всеки може да направи. Нека да се знае, че тук се избира правителство с 10% от гласовете на българските граждани, които, без да се притеснявам казвам, са всъщност цигани. Нека така да се случи. За да видим тогава как ще се държат и ще имат ли това достойнство политиците да стоят пред нас и да ни обясняват как са легитимно избрани. Те не са легитимно избрани, а престъпно избрани. С подмяна на вот, с плащане и с всички атрибути на мафията.Полк. Николай Марков, Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *