Поморие като Плевен, но само с латински букви

Поморие като Плевен, но само с латински букви

Поморие се сдоби с нова актракция. Букви, изписващи името на града, са поставени на южната крайбрежна алея между новата и старата част на черноморския курорт. Надписът, споделен на официалната страница на Община Поморие във Фейсбук (тук), бързо събра много одобрителни коментари, но не липсват и основателни критики.
Гражданите с недоумение се питат защо надписът е с латински букви, защо лятно кино „Яворов“ не работи, къде е обещавания с години парк до разширяващия се частен комплекс, построен на продаден от Община Поморие терен – Айвазовски парк.
Прави силно впечатление, че при новата „атракция“ на Поморие лиспва оригиналност. Арт-инсталацията копира изцяло тази от Плевен и издава абсолютна лиспа на находчивост и иновативност. Различното е, че общинарите в Плевен са се сетили надписът на града им да бъде във вариант с български и латински букви, докато тези от Поморие явно са пропуснали, че официалният език в България е българският.
На сайта на Община Поморие не се съобщава колко е струвал на дънакоплатците идейният проект, изработването на буквите и инсталирането им, кой е авторът, а само се съобщава (тук): „Цветен надпис POMORIE, разположен на крайбрежната пешеходна алея (близо до Ритуалната зала),
от днес краси града ни. За няколко часа, той събра десетки любопитни погледи и със сигурност
ще се превърне в едно от любимите места за снимки и морски спомени.
Обичайте Поморие, пазете го чист и красив!“zadkulisite.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *