ПОМОРИЕ ЩЕ ОСЪМНЕ С КМЕТА НА #КОЙ. ГЛАСУВАШ ЗА ГЕРБ, ИЗБИРАШ ДПС

ПОМОРИЕ ЩЕ ОСЪМНЕ С КМЕТА НА #КОЙ. ГЛАСУВАШ ЗА ГЕРБ, ИЗБИРАШ ДПС

Прав е Лютви Местан. Корупцията е там, където има властови правомощия и разпореждане с публични ресурси. От лани, например, #КОЙ се разхожда със засилена охрана на новостроящото се с европейски пари рибарско пристанище в Поморие. В компанията на кмета Иван Алексиев, сдобил се с ново име – „Иван Али Ксиев“. Честите визити на #КОЙ в някогашното „синьо“ градче на България и веселбите на поморийския кмет с депесарската „Мента“, е новия политически пейзаж, заформен и от срещи по късна доба или сабахлем със знакови лица от крими контингента. Срещи, уредени в края на града с надеждата да останат незабелязани.
Предишната тактика на общинската организация на ДПС – да не афишира публично подкрепата си за някой кандидат-кмет, за да прокарва безпроблемно интересите си, ако бъде избран друг, вече е излишна. Задкулисието е превърнато в баш предкулисие с арогантна показност на силните на деня така, щото покрай тях и слугите на #КОЙ, избиващи комплекси, да се почувстват значими на местна почва. Важно е келепир да има: я зам.-председателско място в общинския съвет, я зам.-кметско… ти да видиш! От ДПС-то чакали разпореждане на централата – за кой кмет да гласуват в град Поморие, а за селищата – сами да си решавали.
Някой предполагал ли е #КОЙ да се вживява на кептън и от най-високата част на града да рее поглед и към хоризонта на Варна? Някой предполагал ли е, че като гласува за ГEРБ избира ДПС, и обратно? Тази манджа ядем от 25 години, само „келнерите“, дето ни я сервират, се сменят. Да се учудваме ли тогава защо младото поколение е дълбоко отчуждено от политическата система?
Мда, много сте прав, г-н Местан. Властовият ресурс е сладко нещо. Той и Доган рече някога: „Искам да управляват и бай Иван, и бай Хасан.“
На това му се вика БОСТАН.Мая ДянковаИзточник: Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *