ПОМОРИЙЦИ, НЕ ВКАРВАЙТЕ МАФИЯТА В МЕСТНАТА ВЛАСТ! ЩЕ СЕ ОБЪРНАТ ДЕДИТЕ ВИ В ГРОБА!

ПОМОРИЙЦИ, НЕ ВКАРВАЙТЕ МАФИЯТА В МЕСТНАТА ВЛАСТ! ЩЕ СЕ ОБЪРНАТ ДЕДИТЕ ВИ В ГРОБА!

Започна се. Поредната местна надпревара кой да води бащина дружина и еврокомисионки. В община Поморие партиите полудяха. Точно това впечатление остава от регистрираните кандидатски листи. Ние, от „Зад кулисите“, като непоправими демократи нямаме нищо против партиите. А против хората, които определят лицата им. Само два примера ще си позволим да коментираме.
Погледнете листата на мораво-сините бивши демократи, маскирани днес като „реформатори“. Нима на избирателите не им прави впечатление присъствието на главния архитект на община Несебър в нея Валентин Димов -„Дюнигейт“?!
Човекът със запорирано имущество – коли, къща, пари, човекът, с намерени в него недоказани доходи в размер на стотици хиляди? Нима това е приемливо за десните избиратели? Нека те сами кажат.
Вторият пример вече чупи кирки отвсякъде. Листата на ДПС. И хем да си ги изберете, да не ги подминете, че лошо ви се пише. Впрочем, както са тръгнали от общинската структура на ДПС и магаре да влезе в листата им, пак ще го изберат. То си е тяхна работа, ако обаче не засягаше вашите интереси, поморийци. Това ли са „съветниците“ ви, които утре ще решават как да се харчат парите ви? Които ще разпределят остатъчното от опосканата общинска баница? И в дворовете ви ще влязат, защото всичко разпродадоха и вие „гък“ няма да можете да обелите!
Ние, хората от сайта „Зад кулисите“ имаме добра родова памет. И ще ви разкажем нещо, което не знаете. То е от далечното минало, но е емблематично за жителите на древно Анхиало. Малко преди България да извоюва независимостта си от гръцката Патриаршия, в града ни пристига гръцки владика. Идва по море и очаква пищно посрещане от местните първенци. Наредили се всички на брега до някогашния Морски клуб, а гърците слезли достолепно. Множеството се строило в шпалир, за да поднесат питата хляб и сол на госта. И…върху огромен поднос, му тикнали в муцуната отрязана и опечена глава на магаре… Да, едно поморийско добитче загубило живота си, за да се присмеят на властника и подтисник. Разярен той се врътнал обратно и отплувал с кораба си.
А идеята за това отмъщение била на пра дядото на някогашният кмет на общината Георги Трухчев.
Така са постъпвали вашите предци, когато някой се е подигравал с достойнството и духовността им. Така са въздавали справедливост.
Стиска ли ни днес? И можем ли да надвием тези, които крадат, прахосват обществената енергия, неглижират интересите ни?
Поморийци, сега или никога! Не позволявайте заместник-кметът на общината да е от Косовец, а председателят на общинския съвет – от Трънак. И най-вече, подкрепата ви за ГЕРБ официализира автоматично партия ДПС в местната власт. А ГЕРБ, ДПС и РБ са едно – в БОСТАНА. Такава е договорката не само тук, на терен.
Не вкарвайте мафията в официалната законодателна власт поне тук, в община Поморие.
Казахме.
Другото е от вас.ZADKULISITE.COM

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *