Поморийци са възмутени от „европейския“ приз за Община Поморие „за иновации и добро управление“

Поморийци са възмутени от „европейския“ приз за Община Поморие „за иновации и добро управление“

От 7 часа ми звънят, пишат… Е, станах вече. Възмутени са хората, че връчили приз на Община Поморие за иновации и добро управление. Ядосват се, други се смеят подигравателно: „Какво ти добро управление, какви иновации?“.
Тези награди, които в България се спрягат от определени кръгове за „най-престижните награди на Съвета на Европа“ и ги наричат „европейски“, се връчват на 18 общини, защото толкова са изработените статуетки за нашата страна. Добре е да се знае, че Съвета на Европа не е институция на Европейския съюз (ЕС) и няма нищо общо с Европейският съвет и Съветът на Европейския съюз. Съветът на Европа е политическа международна организация и съществува отделно от Европейския съюз.
Това са едни измислени „европейски“ призове, които се връчват на нуждаещите се от лъскане на имидж кметове. Има определена бройка за България и комисия от Министерски съвет (управляващата клика) избира кого да награди, а не комисия от ЕС. Само като знаете в какво състояние е града (от иновации) и че срещу кмета на Бойко Борисов има заведено дело за дискриминация – забрани допускането на гражданка в център „Административно обслужване“ в сградата на Общината. Тези му действия приз за добро и прозрачно управление ли заслужават?!
Това са едни герберски призове на крайно нуждаещите се от лъскане на имидж кметове. И се случи така, защото са само капацитети в тази партия и от толкова много ум на едно място не могат да намерят друг кандидат-кмет за Поморие сред членовете си.Впрочем, не трябва да се забравя, че БСП през 2013 г. също раздаде „европейски“ награди на гербаджийските общини, включително и на Поморийската, докато пред сградата на Общината имаше протест против управлението на ръководството и кмета. Министърката на БСП Терзиева цяла година налива пари в Поморие, защото работели много добре с кметовете на ГЕРБ, особено с нашия Ваньо.
Така, че внимавайте как гласувате и за кого.Стоян Тончев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *