Пореден катастрофален US Open за Стефанос Циципас

Пореден катастрофален US Open за Стефанос Циципас

Пореден катастрофален US Open за Стефанос Циципас

Стефанос Циципас продължава упорито да доказва, че не се чувства добре на последния турнир от Големия шлем – US Open.

За поредна година световният №7 отпадна много рано от надпреварата, а този път това се случи във втори кръг.

Днес пред погледа на своята приятелка Паула Бадоса той беше сразен след обрат от младия швейцарец Доминик Щрикер, №128 в световната ранглиста – 5:7, 7:6(2), 7:6(5), 6:7(6), 3:6.

Мачът беше страхотен и продължи малко над четири часа, като квалификантът Щрикер, който игра на NextGen финалите през миналата година, буквално издуха от корта съперника си със силните си удари.

Циципас загуби първия сет и изглеждаше, че владее инициативата след обрат с два спечелени тайбрека, но ключовият момент дойде в четвъртия сет, когато 21-годишният Щрикер успя да се върне в мача от 3:5. Стигна до трети тайбрек и напрежението вече беше в полето на гърка, който загуби.

В последния сет Щрикер проби рано за 2:0, поведе с 4:1 и вече нямаше какво да го спре, въпреки че трябваше да спасява възможност за пробив в последния гейм.

Циципас заби общо 22 аса, но бе твърде неубедителен на втори сервис, като спечели само 41% от точките. Това е поредното му ранно отпадане тук, като той никога не е минавал отвъд трети кръг.

През миналата година Стефанос загуби още на старта от непретенциозния колумбиец Даниел Галан, а в предишните две издания отпадаше в трети кръг след загуби от Борна Чорич и Карлос Алкарас.

Сега за Щрикер, който на старта отстрани Алексей Попирин, предстои двубой с французина Бенжамен Бонзи или американеца Кристофър Юбанкс.

Други резултати от днес:

Борна Гойо (Хърватия) – Макензи Макдоналд (САЩ) 6:3, 6:4, 6:4

Ласло Джер (Сърбия) – Юго Гастон (Франция) 6:1, 6:2, 6:3

 

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *