Поредната гавра с моята Теди! Пиша и плача, но няма да се откажа да се боря! Много ми е интересно дали някой депутат или министър ще има куража да се изправи срещу мен и да отговори на въпросите ми

Поредната гавра с моята Теди! Пиша и плача, но няма да се откажа да се боря! Много ми е интересно дали някой депутат или министър ще има куража да се изправи срещу мен и да отговори на въпросите ми

Здравейте, пише Ви Малина Тодорова Юрукова от гр. Златица.
Сигурно Ви омръзна от мен, но съм принудена да Ви алармирам за поредната гавра с моята Теди. Трудно намирам думите, за да опиша, и моля да ме извините. Не знам как да го нареча: закони на държава член на ЕС, които ограбват с ненужни такси деца с увреждания, правилници за прилагането им, които ни обричат на ежемесечно ограбване от страна на държавата, депотатското недомислие, не знам.
Искам отговор от властимащите с парите на детето ми дупките в бюджета ли ще пълнят, ще санират ли, или ще ги дадат на децата които раждат деца. След навършване на 16г. на Теди подадох молба до НОИ за отпускане на социална инвалидна пенсия. Отпуснаха и такава с разпореждане от 12.01.2015г. (прилагам две снимки на разпореждането, като се извинявам за лошото им качество) Сумата вече е в сметката на Теди, но не може да се изтегли. Първо Теди е малолетна и не може да се подписва сама, аз съм неин попечител, но за да се тегли всеки месец сумата, трябва да минаваме през съд, да има дело. Това означава – всеки месец да внасям 25лв. такса за завеждане на дело. Пропуснах да отбележа, че съда е в гр. Пирдоп и още разходи за път – 5 лв. отиване и връщане. Отделно излишно разкарване да проверявам дали дали е излязло решението. Прилагам Ви и снимка на вносната бележка за таксата, която внесох.
Парадоксът продължава: след това съдът по канален ред изисква доклад от социалните служби. Отново отварям скоба в деловодството на Районен съд гр. Пирдоп, не ми отговориха какви са сроковете за придвижване на молбата ми и най-вече в какъв срок ще получа отговор. Социалните служби когато им остане време ще минат в къщи на анкета, не че не се познаваме град Златица не е голям град. Някога след това посещение ще изготвят въпросния доклад, пращат го в съда и т.н.
А аз ще продължа да си чакам, ли чакам.
Далеч съм от мисълта да заобикалям закона, по какъвто и да е начин, но си искам парите на детето. Защо не дойдат да видят, леглото и дрехите, памперсите които изтърбушвам, пера, суша и лепя с хартиено тиксо (изпращам също и две снимки на памперсите), колкото и грозно да звучи. Има и още : не знам кога ще получим разрешението от съда, но банката в която се превежда пенсията, няма клон в гр. Златица, това означава нови, излишни, ежемесечни разходи до София, където има клонове на банката. Цялата тази гавра и цинизъм ще продължат докото Теди навърши 18 години, за да може от банката, към която е сметката и да издадат дебитна карта. Подчертавам това са парите на моето прекрасно дете, за 16 години държавата така я интегрира и социализира, а сега мизерната и пенсия ще си стои в банката. Аз не правя бизнес с парите на детето си, но имам моралното право като майка да реша, как и за какво да ги похарча, за нуждите на Теди.
Нямаме пари за ежедневните пътувания до София. Какво да отговаря на фирамата. Продължавам да пиша, да се моля и да прося, за да събера средства да пътуваме, а прословутата пенсия си стои на топло в банката. Принудена съм да съм просяк в собствената си държава. Моля за пореден път за помощ и съдействие, мили хора. От водеща фирма в тютюневия бранш, са внесли в сметката на клиниката в Красна поляна средства за рехабилитация на Теди, към днешна дата все още не сме ги използвали.
Пиша и плача, но няма да се откажа да се боря, докато не видя Теди на крака. Много ми е интересно дали някой депутат или министър ще има куража да се изправи срещу мен и да отговори на въпросите ми.Дата: 21.02.15г С уважение: М. Юрукова ДИАГНОЗАТА НА ТЕДИZADKULISITE.COM

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *