Поредният провал на Община Поморие при изпълнението на проекти е налице

Поредният провал на Община Поморие при изпълнението на проекти е налице

Община Поморие подписа Меморандум с частна компания за реновиране на училищни спортни площадки и през целия туристически Сезон’18 погазваше собствената си наредба
Сумата, която се предостави безвъзмездно на Община Поморие, е в размер на 99 025 евро и е предназначена за двора на СУ „Иван Вазов” /начален курс на обучение/. Сегашната спортна площадка трябва да бъде обособена в три отделни игрища – за мини футбол, тенис корт и игрище за баскетбол и волейбол. Към проекта са включени и всички необходими настилки и съоръжения. Парите са осигурени от „Шел“, съгласно Договора за търсене и проучване на нефт и природен газ в Блок 1-14 Хан Кубрат в Черно море и заложената в него Програма за корпоративна социална отговорност.
Съгласно подписания документ, Община Поморие е задължена да осъществява проекта в съответствие с националните стандарти за безопасност и носи отговорност за поддръжката и редовните проверки на оборудването. „Този месец стартираме и същинското изпълнение на проекта за саниране сградата на училището и физкултурния салон към него. В общинския бюджет за 2018 г. са предвидени средства за благоустрояването на училищния двор, а заедно със спортните площадки, които ще изградим благодарение на договора с частната компания, през новата учебна година ще посрещнем учениците в нова и приветлива обстановка, както за учене, така и за спорт и отдих”, уточни през първия месец на 2018 г. кметът на ГЕРБ Иван Алексиев пред БНР.
В действителност през това лято дворът на начално училище „Иван Вазов“ бе превърнат в строителна площадка. С тези свои действия Община Поморие погази собствената си наредба за преустановяване на строителните работи през краткия туристически сезон (2 месеца). По този начин институцията системно оказваше кумулативно негативно влияние върху развитието на курорта в този регион на града – с шум и замърсяване на атмосферния въздух, с което подриваше имиджа на туристическа дестинация на: „Скъп, тих и спокоен семеен курорт“, както Алексиев определи управлявания от него град преди време.“Усвоява се“ от парите за здравето на децата и развитието на спортната им култура, и некачественото изпълнение по проекта е вече факт…
Гражданите на Поморие не останаха безучастни към поредния абсурд, на който стават свидетели. В социалната мрежа Фейсбук с разочарование те остро разкритикуваха поредния гаф за смучене на пари за сметка на качеството. Ето и някои от коментарите, които са придружени със снимков материал:
Новата спортна площадка след краткия дъжд!!!??? Без да съм специалист, мисля, че тези локви не трябва да ги има. През зимата те ще замръзват и асфалта ще се руши.

mnogo si negativna- zamruzne li,stava ledena ploshtadka…Отровиха ги цяло лято с прах, не оставиха туристите да спят…. за това???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *