Посетители умишлено хвърлят мокри кърпи в терариума на крокодил в музей в Пловдив (ВИДЕО)

Посетители умишлено хвърлят мокри кърпи в терариума на крокодил в музей в Пловдив (ВИДЕО)

Охранителна камера засне как посетители на Регионалния природонаучен музей в Пловдив хвърлят умишлено мокри кърпи в терариума на крокодил. Видеоклипът беше публикуван на страницата на музея.

„Вчера (16.08.2023 г.) в 11:08 часа, охранителната камера на Регионален природонаучен музей – Пловдив засне недобросъвестни посетители, които умишлено хвърляха мокри кърпи в терариума на нилския крокодил Хектор“, посочват от управата.

„Странен е самият факт, че си хвърля кърпичките вътре. То се вижда, че е целенасочено. Тук проблемът е по-скоро чисто рисково за животното, защото при поглъщане на такъв предмет е възможно да пострада“, казва Огнян Тодоров, директор на Регионалния природонаучен музей в Пловдив.

Вижда се, че крокодилът веднага реагира на първата хвърлена кърпичка. За щастие, те не са били погълнати, но ако това се беше случило неразградимите мокри кърпи можели да доведат до смъртта на животното.

„Ние сме сложили предпазни мрежи, защото преди години имахме доста случаи, в които хората си хвърляха монети вътре“, казват още от музея.

Крокодилът Хектор е любимец на децата, които идват в музея.

„Действително ние се опитваме да станем един образователен център на екологичното мислене“, допълват от управата на музея.

От музея нямат намерение да сигнализират полицията, но са публикували видеото на страницата си, като предупреждение. Те призовават да не се допуска подобно поведение, което поставя в риск животните.

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *