ПОСЛЕДНИЯТ ХОД НА ПУТИН СМАЗА И ВТРЕЩИ ВАШИНГТОН И ИЗБЪРСА НОСА НА ЕС. „ГАЗОВОТО ХЪБЧЕ“, БАНКЯ, А?

ПОСЛЕДНИЯТ ХОД НА ПУТИН СМАЗА И ВТРЕЩИ ВАШИНГТОН И ИЗБЪРСА НОСА НА ЕС. „ГАЗОВОТО ХЪБЧЕ“, БАНКЯ, А?

Владимир Путин направи нов гениален ход – резултатите от газовите преговори на петербургския икономически форум са повече от красноречиви – Германия претендира за главен транзитер на руския газ в Европа, при това осигурени от руски тръби, представители на Украйна.
Многоходовата сделка между Москва и Берлин веднага предизвика негодувание от страна на американските средства за масова информация.
Изданието The Trumpet в статия със заглавие: „Опасен нов „Северен поток“ „Газпром“ в Германия“ изразява недоволство: „Когато тръбопровода бъде завършен Източна Европа може да се окаже напълно зачеркната от газовата картина“. Изданието пише, че Украйна, Полша, Унгария, Болорусия, Словакия и Румъния ще бъдат изключени от газовия процес.
Подписания меморандум за създаването на още един северен морски тръбопровод предизвика не малко въпроси у „диванните експерти“, които тутакси заявиха, че Русия няма да може да овладее два тръбопровода – „Северен поток“ и „Турски поток“.
Уникалността на газовия ход на Москва се заключава в това, че Русия тепърва няма да зависи от една транзитна линия или направление, освен това Северен поток – 2 ще лиши Турция от самоувереността, и проекта на реализация ще стане по-бързо.Така Владимир Путин сложи ЕС в газови клещи, а това много силно бие по американската мечта за отделянето на Русия от Европа.
Изграждането на „Турски поток“ и „Северен поток“ ще бъде огромен проблем за Съединените щати по отношение на ограничаване на руския газ. Вече няма да бъде единствената точка, която САЩ налага – можете да спрете на доставките на руски газ за ЕС. Следва да се отбележи, че в рамките на строителството на „Северен поток-2″, той беше подписан от най-мощните германски и британски корпорации, които няма да позволят на САЩ да наруши процеса на изграждането на газопровода.
Освен това, след приключване, на Германия може да заеме мястото на Украйна и да се превърне в основна транзитна страна за руския газ за Европа. Спомнете си, заместник-председателят на „Газпром“ Александър Медведев заяви, че след приключване на договора за транзит с Украйна, подновяването му няма да се осъществи, при никакви обстоятелства.
В близко бъдеще на Европейския съюз ще се обслужва от два руски газопровода – Северен и Южен, и няма да бъде на монопол на транзита на руски газ, пише www.greazy.net
Здравей, Бойко Методиев Борисов, газовото хъбче, а? Много поздрави на американските ти господари!Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *