Потреблението не стимулира родната икономика, а е чисто изтичане на пари от държавата

Потреблението не стимулира родната икономика, а е чисто изтичане на пари от държавата

В България най-важните и печеливши отрасли от икономиката се владеят предимно от чужди фирми, продаващи основните стоки и услуги. Капитали под флага на чужди фирми завладяват непрекъснато националните богатства и икономиката. Проводник на интересите на световната олигархия е българската полит-олигархия. Родната полит-олигархия, обединена със световната олигархия, унищожава България и заграбва нейната икономика. Вследствие на това, всеки похарчен от данъкоплатците лев моментално се изпарява в чужбина. Така че, потреблението не стимулира родната икономика, а е чисто изтичане на пари от държавата.
Повечето страни в ЕС имат силно действащи правови държави, които са заложили в националното си законодателство разделение на корпоративните интереси от властта и политиката. Националните законодателства на отделните страни-членки са направени единствено и в зависимост от националните интереси. В България е точно обратното – няма нито нужното законодателство, нито правова и национално отговорна държава. И, ако Европа се души само от една неолиберална олигархическа геополитическа сила – САЩ, то малка България е захваната и се души от капиталите на олигархията на всички големи геополитически сили.
Правото на достоен живот на българските граждани реално е хвърлено в лапите на световния капитал, а всички читави обществени структури са подложени на унищожение, с цел да се доубият здравите сили в тях, които могат рано или късно да потърсят някаква сметка на управляващите. Българският народ не може да бъде ограбван, както казва Поетът „от наши и чужди гости”. Но ето, че може…Боряна Делчева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *