Почина едно от децата, ударени от мълния в Русе

Почина едно от децата, ударени от мълния в Русе

Две деца бяха ударени от мълния тази вечер на стадион „Дунав“ в Русе. Момчетата са на 11 години и са имали тренировка с детската школа по футбол на изкуственото игрище. Състоянието им е било тежко.

Откарани са в две болници. Едното от децата е починало. Лекарите се борят за живота на другото пострадало дете, прието в реанимацията на университетска болница Медика. 

Инцидентът става малко преди 19:30 ч. Веднага след инцидента сигнал към тел. 112 е бил подаден от треньорите, както и от съсед от жилищен блок, който е видял отгоре какво е станало.

На място за минути са пристигнали три линейки и екип на полицията. Първа помощ са оказали треньорите и хора в близост. Децата незабавно са били откарани към двете болници в Русе – „Канев“ и „Медика“, където незабавно са били поети от реанимационни екипи.

Останалите деца, които са били на тренировката, са силно стресирани. На място бяха извикани родителите им, за да ги приберат у дома. От клуба на този етап отказаха да коментират, тъй като всички са в шок от инцидента.

От общината съобщиха, че стадионът е даден на концесия. Изискали са незабавно информация от концесионера, който е обяснил, че има гръмоотводи по сградите от спортния комплекс. Осветлението също е със защита от мълния. Минала е и техническа проверка, която не е показала неизправности.

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *