Почти 800 км/ч: нов рекорд за скорост на автомобили

Почти 800 км/ч: нов рекорд за скорост на автомобили - 1

Почти 800 км/ч: нов рекорд за скорост на автомобили

На сухото солено езеро Bonneville, автомобилът Speed ​​​​Demon успя да ускори до 775 км/ч. Това беше рекорден пробег на събитието SCTA Bonneville Speed ​​​​Week 2023, според уебсайта на Autoevolution.

Speed ​​​​Demon постави 13 рекорда на SCTA Bonneville и шест световни рекорда на FIA, неподобрявани от 17 години. Екипът успя да ускори колата до невероятните 775 км/ч, което е рекорд за кола с бутален двигател.

Автомобилът е управляван от професионалния шофьор Крис Рашке. Той успя да ускори Speed ​​​​Demon до 537 км/ч в участък от 4.8 км, което също е световен рекорд. Екипът не се размина и без трудности по време на състезание на SCTA Bonneville Speed ​​​​Week 2023.

Силни ветрове издухаха вода от близкото езеро върху състезателната писта. Поради тази причина организаторите на събитието решиха да намалят разстоянието на състезанието до 4.8 км, за да предпазят състезателите. Следователно Speed ​​​​Demon така и не успя да ускори до заветните 805 км / ч.

Speed ​​​​Demon е оборудван с 9.1-литров V8 двигател с турбокомпресор и мощност 3100 к.с. Той е допълнен от високотехнологични сензори, които позволяват да се контролира и регулира работата му.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *