Появи се ново видео, в което покойният Пригожин говори за сигурността си

Парламентът прие оставката на Вежди Рашидов

Появи се ново видео, в което покойният Пригожин говори за сигурността си

Появи се ново видео с Пригожин, вероятно от последните му дни, в което той говори за сигурността си

В канал в Telegram, близък до групата „Вагнер“, се появи нов видеоклип на лидера на руските наемници Евгений Пригожин, който изглежда е заснет в Африка малко преди смъртта му. Във видеото той говори за това как се чувства, както и за заплахите за сигурността му, предаде Ройтерс.

Кремъл: Русия разследва авиокатастрофата с Пригожин, не стои въпросът за международно разследване

„За тези, които обсъждат дали съм жив или не, какво правя – в момента е уикенд, втората половина на август 2023 г., аз съм в Африка“, казва Пригожин в краткото видео публикувано от канала „Сива зона“ (Gray Zone).

❗️ The last video of Prigozhin

He drove around Africa in an SUV with a window for return fire. Ironically, in the recording he talked about the rumors of his liquidation – assured that everything was fine.

„For those discussing whether I’m alive or not, how I’m doing… It’s… pic.twitter.com/97nOTZIUO3
— NEXTA (@nexta_tv) August 31, 2023

„Така че за хората, които обичат да обсъждат заличаването ми или моя личен живот, колко печеля или каквото и да е друго – всичко е наред“, добавя той, махвайки с ръка.

Агенция „Ройтерс“ не може да потвърди местоположението или датата на видеото, заснето в движещ се автомобил. Камуфлажното облекло и шапката на Пригожин, както и часовникът на дясната му ръка, съответстват на външния му вид във видео, публикувано на 21 август, за което той също твърди, че е заснето в Африка.

Белият дом за Пригожин: Кремъл има дълга история в убийствата на опонентите си. Ясно е какво се е случило

Споменаването на „уикенд“ предполага, че най-новият клип трябва да е направен на 19 или 20 август, само три или четири дни преди Пригожин, заедно с други висши фигури на „Вагнер“ и телохранители, да загинат на 23 август в самолетна катастрофа северно от Москва.

Думите на Пригожин във видеото показват, че той си дава сметка за рисковете за живота му.

Кремъл отхвърли като „абсолютна лъжа“ предположението, че президентът Владимир Путин е убил Пригожин за отмъщение, но каза, че разследването на катастрофата проучва и възможност за умишлена намеса.

Пригожин беше погребан във вторник на Пороховското гробище в родния му град Санкт Петербург.

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *