По-важно от цялата случка е – как бързо германците издириха престъпника

По-важно от цялата случка е – как бързо германците издириха престъпника

Според мен натякването в медии и из Фейсбук, че нападателят, блъснал германката, е българин, предизвика като реакция натякването, че е циганин. И сега ще ни залеят гневни расистки лозунги.
Трябва да се помисли върху това.
Знаем си какво е българска работа – точно като циганска работа.
Такава дивотия може да извърши индивид от всякаква етническа група, зависи къде е расъл, къде е пасъл. Обяснимо, сред циганите има повече престъпност, защото повечето са необразовани, без работа и пр. Не е по генетични причини.
Повтарянето – българин, българин – обаче беше натрапчиво. Значи – помаци, роми, турци, ама като стана дума за това в метрото – българин, българин.
Тодор Живков имаше идеал, всеки с български паспорт да е българин.
Може би натякването, че онзи от германското метро е българин, е като опит да се оправдаят престъпленията, извършвани от мигранти – демек, видяхте ли, не са само те, и ние българите правим такива неща?
Това само дава енергия на расисти и националисти.
Също така е обяснимо, че невежи мюсюлмани от Афганистан са способни на някои специфични престъпления, защото така са образовани. И нямат разбиране за някои неща – отношение към жените, към разпространението на наркотици. И т. н.
По-важно от цялата случка е – как бързо германците издириха престъпника. В България с такива престъпления въобще не се занимават, никой не ги издирва дори. И това е една от причините за циганската престъпност. Само човек, отгледан в такава държава, може да си позволи да ритне така жената отзад. Независимо дали е циганин или българин.Иван Бакалов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *