По какво се отличава истинският джентълмен?

По какво се отличава истинският джентълмен? - 1

По какво се отличава истинският джентълмен?

Истинският джентълмен е рядкост в днешния свят. Той е от типа мъже, които уважават, подкрепят и карат жената да се чувства ценена. Но как да го разпознаете сред тълпата, опитващи се да приличат на такива поне за малко? Разбира се, всичко опира до действия, не само до думи.

Ето това отличава истинския джентълмен.

1. Цени личното пространство

Всички сте чували поговорката „действията говорят по-силно от думите“, нали? Когато става въпрос за джентълмен, действията му показват, че той разбира важността на личното пространство и границите, пише trafficnews.bg.

Представете си следната ситуация: имали сте дълъг, напрегнат ден и имате нужда от малко време насаме, за да презаредите. Вместо да любопитства или да настоява да бъде част от вашата рутинна релаксация, той ви дава простор за личното ви пространство.

Джентълменът разбира, че всеки има нужда от собствено време. Простата истина е, че истинският джентълмен уважава това и няма да нахлуе във вашето пространство неканен.

Той знае, че любовта не означава притежание, а това да ви даде свободата да бъдете себе си. Това е основния белег за истинския джентълмен.

2. Търси баланс във взаимоотношенията

Животът е свързан с баланс и същият принцип важи и за взаимоотношенията. Връзката е двупосочна улица и джентълменът разбира това – няма място за егоизъм или едностранчиво поведение. Във връзката с истински джентълмен има здравословен баланс базиран на херметичния принцип за даване и получаване.

Джентълменът ви дава своето време, енергия и обич, и оценява същото в замяна. Поддържането на здравословен баланс ви кара да се почувствате ценени, уважавани и обичани, разбира се.

3. Прекрасен слушател

Познавате онези моменти, когато говорите, и можете да кажете, че партньорът ви е искрено заинтересован ? Че той не просто чака реда си да говори, но наистина цени думите ви? Е, това е признак на истински джентълмен.

Истинското слушане е нещо повече от просто изчакване на вашия ред да говорите. Става дума за разбиране и оценяване на това, което другият човек казва. Ако той искрено ви изслушва и ви кара да се чувствате чути и разбрани, тогава познайте какво? Той е пазител на духовността.

Защото истинският джентълмен знае, че вашето мнение и чувства имат значение. Той не просто ви чува, той слуша. Внимателното слушане е неговият начин да покаже, че вашето мнение има значение и той цени вашите мисли.

4. Добронамерен към всички

Някога наблюдавали ли сте как вашият партньор се отнася с другите? Дали е толкова мил и уважителен към тях, колкото към вас?

Добротата на истинския джентълмен не е запазена само за вас. Независимо дали е сервитьорката в кафенето, неговият възрастен съсед или напълно непознат, истинският джентълмен се отнася към всички с еднакво уважение и внимание.

Защото той разбира, че добротата не зависи от ситуацията. Не става въпрос само за това да ви направи впечатление, но и за въплъщение на уважение и съпричастност във всички негови взаимодействия. Така че, вземете под внимание. Ако той е постоянно мил, тогава излизате с истински джентълмен. Истинският джентълмен е надежден. Той знае, че думите му имат значение. Той знае, че разчитате на него. И така, той спазва обещанията си. Джентълменът цени вашите интереси, защото те ви се отразяват добре. Не става въпрос за това той да споделя всичките ви хобита или страсти, а да разбира защо го правите.

5. Той знае, как да се извини, когато греши

Независимо дали ви харесва или не, никой не е перфектен и това включва вашия избраник. Какво означава това? Това означава, че той ще прави грешки, ще се случват недоразумения и може да има моменти, в които той неволно ще нарани чувствата ви.

Истинският тест е в това как той се справя с тези пропуски. Той вдига ли рамене или ви обвинява, или признава грешката си и се извинява? Истинският джентълмен знае, че да кажеш „Съжалявам“ не е признак на слабост. Вместо това, това е признание за грешките му, израз на желанието му да се учи и да расте духовно.

В заключение – Както можете да видите, забелязването на истински джентълмен не означава намиране на съвършенство, а идентифициране на доброта, уважение и почтеност. Ако имате такъв човек, дръжте се за него – имате истински джентълмен. Защото нека си признаем, трудно се намират джентълмени, ала чакането си заслужава.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *