По три основни версии работят разследващите убийството на Алексей Петров

По три основни версии работят разследващите убийството на Алексей Петров - 1

По три основни версии работят разследващите убийството на Алексей Петров

Три са основни версии за покушението срещу Алексей Петров, сйобщи bTV.

Политически мотиви и възможност за пряко влияние във властта, са в основата на първата версия, по която работи следствието.

Отмъщение и преплитане на роли, стои в основата на втората версия, свързана с политика.

Уреждане на бизнес сметки и пренареждане на капитали, е третата работна версия.

До обяд екипите на полицията извършваха последните си огледи, стъпка по стъпка от стария лифт на Драгалевци до мястото на убийството.

В сряда спътницата на Алексей Петров оставя своя автомобил на автобусната спирка. И двамата тръгват по обичайния си маршрут.

Според събраната информация, те са правели преходи всяка сряда и това не е било тайна. По същата пътека, но малко преди Алексей Петров и жената, от тук са минали и двама украинци – мъж и жена. Според тях, в гората се е чувал подозрителен шум.

Малко след това те са чули и серия от изстрели, което навежда на мисълта, че за убийството е използвано автоматично оръжие.

Жената успява да изпълзи поне около 20-30 метра до асфалтовия път, където е бил паркиран автомобилът на Алексей Петров и ги е чакала неговата охрана.

На пътя, близо до колата тя среща двамата украинци, търси помощ и е получава от тях телефон, с който е съобщила за убийството на бившата барета.

Издирваният убиец по всяка вероятност се е движел по съседната пътека, откъдето е имал добра видимост. И е бил сам, казва доцент Милен Иванов, бивш зам.-ректор на Академията на МВР.

„Такива атентати се извършват винаги от т.н. „самотни вълци“ по простата причина, че всеки един излишен човек в организацията на такъв атентат е излишен свидетел. Най-вероятно е бивш военен, но не изключвам варианта и да е бивш ловец“, коментира той.

Липса на мобилна връзка и добра видимост към жертвата – поляната под Бай Кръстьо също е избирана дълго време.

Никой не ходи да прави атентат с телефон в джоба. Много отдавна вече е така. Проблемът е, че нямат обхват и жертвите. Евентуално и да не е сигурен изстрелът – да няма как да им се окаже бърза помощ. Като гледам терена, на който е извършен атентатът, той позволява сигурен изстрел от близко разстояние от скрита позиция, което е абсолютно безопасно за стрелеца. Най-вероятно оръжието е обикновена ловна карабина с открити мерни прибори“, коментира доц. Иванов.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *