Правилна грижа за околоочната ви зона

Правилна грижа за околоочната ви зона

Правилна грижа за околоочната ви зона

Когато става въпрос за кожата на лицето ви, добре е да започнете грижата за него възможно най-рано. Така няма да се налага да поправяте последиците от нейното стареене. Най-правилният и ефективен начин е да си създадете рутина, която да се погрижи за свежестта на кожата ви.

Зоната на лицето, която първа показва признаците на стареене, е околоочният контур. Причината е, че кожата там е по-фина и деликатна и изисква специално внимание. Важно е да я поддържате хидратирана и да подобрявате циркулацията на кръв в тази зона. Това предотвратява появата на тъмни кръгове и бръчки.

На пазара има редица околоочни кремове, които са с различни формули и текстури. От значение е да изберете продукт, който да е подходящ за вашия тип кожа и възраст. Така ще избегнете някои неприятни кожни реакции.

Ние сме тук, за да ви помогнем да изберете точния за вас продукт.

 

Двата вида се различават основно по текстурата си. Кремът е по-тежък, докато гелът е лек и оставя след себе си освежаващо усещане. То намалява отока и стимулира циркулацията на кръв.

Ползите за околоочната зона са идентични при крема и гела, като съставът е от значение за ефекта.

Ето и най-често срещаните съставки:

Висококачествените гелове могат да допринесат за по-свежия вид на кожата ви още същия ден.

Обикновено козметиката за околоочна грижа е подходяща за всеки тип кожа, тъй като е предназначена за зона, нуждаеща се от цялостна хидратация. Въпреки това, трябва да сте внимателни, защото има продукти с по-висока концентрация на активните вещества.

Това понякога може да причини зачервявания и алергични реакции, които да влошат състоянието на епидермиса. По-мазните текстури е възможно да предизвикат милиуми – малки бели мастни кисти.

Ако имате суха или чувствителна кожа, заложете на кремове, при смесена или мазна – геловете са правилният избор.

Когато в зоната под очите се натрупа течност, това създава подуване и подпухналост. Алергиите, лошото качество на съня и неправилното хранене могат да допринесат за това. За целта е добре да се доверите на доказали се на пазара продукти от натурален произход.

Освен гореизброените, ефективни са и потърсете козметика и със следния състав:

Що се отнася до това кога околоочната ви рутина е най-ефективна, това зависи изцяло от вида на продукта, който използвате.

Например, гелът е чудесен за сутрин, тъй като попива бързо, лек е и не оставя следи. Той няма да се разтече от слънцето и потта, което го прави подходящ за използване под грим. В допълнение, охлаждащият му ефект ще допринесе за свежата ви визия.

Кремът, от друга страна, е плътен и се задържа за по-дълго време върху кожата. Той е чудесен избор за вечерната ви грижа. Колкото повече време е върху кожата ви, толкова по-ефективни ще са активните му съставки. Производството на колаген ще се повиши, а с него и регенерацията на клетките, което осигурява дългосрочни резултати.

Ранната и последователна грижа за околоочната зона може да бъде ключът към вашата млада и свежа визия. За да бъде тя ефективна, трябва да намерите продуктите, подходящи за кожата и възрастта ви.

Изборът между крем и гел зависи от индивидуалните ви предпочитания, както и от това дали имате мазна, суха или чувствителна кожа. Не забравяйте, че качеството има значение. Залагайте на марки, които са се доказали като ефективни, както и на продукти с минерален състав. Това ще намали възможността за развитие на алергични реакции и кожни раздразнения.

Инвестирането в правилната грижа за деликатната зона около очите днес, ще доведе до дълготрайни резултати утре.

Рекламен материал.

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *