Правосъдният министър Христо Иванов: Борисов и Цветанов вън от политиката

Правосъдният министър Христо Иванов: Борисов и Цветанов вън от политиката

#ХАШТАГ-BG публикува преди повече от година коментар на програмния директор на Българския институт за правни инициативи Христо Иванов, който коментира ролята на Борисов в днешните протести и правилната според него позиция на Протестна мрежа:
„Ако протестът наистина е срещу мафията, това значи, че е И срещу Борисов, Цветанов и ГЕРБ като модел на партийно строителство и управление. Във всеки случай, така формулирам аз предмета си на протестиране. Ако говорим за „операция чисти ръце“ (позицията на „Портестна мрежа“ от онзи ден), това не може да не включва и изрично искане Борисов и Цветанов да напуснат политиката (защото оставката на Орешарски е само първа точка, нали?!). Хората, които са водили „технически разговори“ с представители на п.п. ГЕРБ от името на протеста, следва да отправят ясно и публично този призив – Борисов и Цветанов вън от политиката. И това следва да е предпоставка за всякакви контакти, а не „надежда“, че те един ден сами ще се сетят. Или сме срещу цялата мафия, или нищо не правим! След появяването днес на площада на тези две мутри като официализирани съ-организатори на протеста, позицията, че сега протестираме срещу Орешарски, а когато ГЕРБ дойдат на власт, ще протестираме срещу тях, става невъзможна за удържане.“
Това е позицията на Христо Иванов от 04.09.2013 г.- виден протестър и „борец“ срещу мафията в политиката, мутрите в политиката, олигархията и задкулисието. Интересно – как днес правосъдният министър Христо Иванов ще излезе да протестира срещу връщането на Борисов и Цветанов на власт, след като първият вече му е пряк началник?
Новият/стар правосъден министър е част от новия/стар кабинет на Бойко Борисов и ГЕРБ. Задкулисие и олигархия.
За морал в политиката ли чуваме нещо?! Zadkulisite.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *