ПРЕДВИДЕН ЛИ Е КАТО МАКЕДОНСКИЯ СЦЕНАРИЙ ЗА БЪЛГАРИЯ

ПРЕДВИДЕН ЛИ Е КАТО МАКЕДОНСКИЯ СЦЕНАРИЙ ЗА БЪЛГАРИЯ

Канали за дрога, оръжие и бежанци палят Македония и дестабилизират Западните Балкани
Забравихте ли Танушевци и Арачиново? Огромни депа, диспечерски пунктове по каналите за дрога и оръжие. Преди 15 години Танушевци и Арачиново бяха медиен хит. Въоръжените сблъсъци ги поставиха в центъра на вниманието. Сега за забравени. Защо? Какво се е променило? Играчите? Каналите си вървят. Под не особено старателната маскировка на транспортиране на дървен материал минават камиони с дрога и оръжие. Бежанците са хиляди за месец. Потоци с пари захранват клановете в Албания и Косово. Танушевци е център на „свободна зона“, контролирана от клановете „Асани“ и „Ходжа“.
Кланът „Асани“ е свързан с най-доверените командири на Хашим Тачи. Командир Джавит Асани, контролирал повече от десетилетие канала през Танушевци, е сред главните основатели на AOK. Братята му Фадил и Зия Асани държаха схемите с хероина и „фабриките“ за марихуана. Втората линия беше под контрола на командир Джезаир Шакири-“Ходжа“, бос на другата влиятелна „фамилия“. След операция „Диригент“ се извърши смяна на поколенията. Босовете на клановете „Асани“ и „Ходжа“ не са на предната линия, но техни доверени лица контролират финансовите потоци, изграждащи мрежите на новото поколение бойци.
Пробивът в Куманово всъщност е „тилова акция“. Акцията на македонските служби не е отвличаща операция, а изпреварващ удар. Бойците в Куманово готвеха кървава баня в Скопие, но бяха спрени по две паралелни писти – от контролираните от верните на Никола Груевски албански лидери „полеви“ командири и спецслужбите на Сърбия, които вдигнаха по тревога прословутата 63 бригада командоси, които доскоро бяха базирани в Ниш. Всъщност от няколко месеци базата им в Ниш отново е активирана като преден пост. Битката е за каналите с дрога, оръжие и бежанци, които удавиха с милиони „елита“ на Македония. Но това е по подразбиране. Всъщност контрабандните канали са основата на икономиката в Македония.
Върху битката за поминъка на стотици хиляди шиптъри, контролирани от мрежите на АОК, се наслагват схемите на службите на „великите сили“. Трендът за влизане на Сърбия и Македония в ЕС и проникването на спецове по логистика на НАТО, изучаващи терена за бъдещо усвояване, нямаше как да не провокира ресурса за контравлияние на руснаците. След заявката на Путин за „Турски поток“ върху традиционните дестабилизиращи фактори, генериращи ресурс чрез контрабандните канали, легна Пелената на енергийните схеми. Битката за Западните Балкани излиза от оперативно-тактическата фаза и навлиза в стратегическата. КОЙ в България ще се възползва? Кой ще тръби за „стабилността“ на властта в София?www.bgsniper.com
Според източници на ЗАДКУЛИСИТЕ „битката е Западните Балкани – Сърбия и Македония, да се дестабилизират като държави и по-лесно да се американизират. Македония да изчезне като държава, а Сърбия да изгони единствената руска военна база в Европа, която е на нейна територия“.
Припомняме публикацията, споделена в ЗАДКУЛИСИТЕ от приятелския сайт АФЕРА, която дава отговор на поставения въпрос: НА ВНИМАНИЕТО НА ДАНС! СХЕМА ЗА ПРЕКАРВАНЕ НА БЕЖАНЦИ, КАНАЛИТЕ СЕ КОМАНДВАТ ОТ НАСТОЯЩ ПОЛИТИК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *