Премиерът: Не познавам Алексей Петров, не съм чувал за срещи с него

Денков: Алексей Петров не е участвал в създаването на правителството, знам как съм избирал министрите

Премиерът: Не познавам Алексей Петров, не съм чувал за срещи с него

В подготовката на законодателната и управленската програма и в обсъждането на министрите никога по никакъв начин никой не е споменавал името на Алексей Петров. Това заяви премиерът Николай Денков по време на блицконтрола днес.

„Не познавам Алексей Петров, никога не съм говорил с него, виждал съм го два пъти на срещи, на които са присъствали работодателските организации. Никога не съм чувал за срещи с Алексей Петров на когото и да е било преди да стане убийството, след което изтече такава информация в медиите”, коментира той.

Борисов: Алексей Петров търсеше варианти да се направи нещо стабилно, провеждали сме срещи

„Участвал съм пряко във всички процеси, свързани с подготовката на законодателната програма, която се изпълнява в момента и управленската програма, като в тези процеси никога името на Алексей Петров не се е споменавало или пък е идвал”, обясни Денков.

В кулоарите на парламента премиерът обясни, че за първи път е чул тезата, че Петров е участвал в съставянето на правителството, след като бизнесменът е бил убит. „Нито от Бойко Борисов, нито от Кирил Петков, от никого не съм чувал за Алексей Петров”, каза министър-председателят.

Денков посочи, че не знае да е имало други етапи около сформирането на кабинета, в които той не е участвал. „Никога не съм имал среща с Алексей Петров, никога не съм се чувал по телефона с него, нямам му телефонния номер, не съм участвал в такива разговори”, категоричен е той.

На въпрос на NOVA дали ще бъде притеснен, ако Кирил Петков потвърди, че е имало разговори с Алексей Петров, премиерът уточни: „Би ме притеснило, ако има някакви поети ангажименти”.

„Алексей Петров беше близък с бащата на Кирил Петков, с тях. И той, като всички нас, Бог да го прости, търсеше варианти да се направи нещо стабилно след тези пет поредни ли, колко избори бяха, поне за важната законодателна рамка да е факт“, каза Бойко Борисов по-рано днес.

„Аз винаги казвам истината. Така че срещи сме провеждали – с него, той с тях, обратно. За да може някакво дори крехко доверие да си имаме“, посочи лидерът на ГЕРБ.

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *