Прибират и последните: Париж се сбогува с обществените електрически тротинетки

Прибират и последните: Париж се сбогува с обществените електрически тротинетки

Париж прибира последните електрически тротинетки. От утре те вече са забранени във френската столица и това решение не подлежи на преразглеждане.

След 5 години на много успешен и печеливш бизнес, собствениците на компаниите за електрически тротинетки трябва за последно да ги приберат преди полунощ.

Спорът „за“ или „против“ беше ожесточен и продължи близо година. Стигна се референдум, а той пък беше категоричен – 90% от гласувалите не желаят тротинетки. В допитването са участвали по-малко от 10% от парижани.

Край на десетките разбити тротинетки по парижките улици. Край и на сблъсъците по тротоарите между пешеходци и водачи, за които правила не важат. Само за миналата година трима души загинаха в Париж, а над 450 бяха ранени.

„Най-опасното с тротинетките е, че на тях се возят по двама, а понякога и по трима души. А и са със слушалки в ушите. Властите не направиха нищо за това. Дори да натискаш клаксона, не реагират“, обясни Самил, шофьор на такси.

Пред опасността от сблъсъци не издържаха дори и силните аргументи за екологичен, бърз и приятен транспорт по парижките улици. Досегашните собственици на тротинетки в Париж вече се пренасочиха към електрическите колела.

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *