„Притеснявам се за него, той се тревожи за мен“: Баща и син се сражават заедно в Украйна

„Притеснявам се за него, той се тревожи за мен“: Баща и син се сражават заедно в Украйна

История от фронта. Баща и син се сражават рамо до рамо във войната в Украйна. Когато през февруари 2022 г. започва руската инвазия, двамата са зачислени в една и съща украинска бригада за териториална отбрана.

Снимка:
bTV

26-годишният Денис и 56-годишният му баща Володимир участват в учения по стрелба в югоизточната област Днепропетровск заедно с десетки други войници. Двамата идват от Днепър, където са работили заедно във фирма за строителни материали.

„Участвахме в учения със стрелба. Според сценария унищожихме пехотата и бронираната техника на противника“, казва Володимир.

„Притеснявам се за него, той се тревожи за мен, когато не сме заедно. Когато работим заедно, ние се покриваме. Стараем се да се подкрепяме. Понякога се караме“, допълва той.

Володимир казва, че дори и на фронта се опитват да живеят като семейство: „Делим си яденето. Понякога ядем от една купа и пием от една чаша“.

Денис, синът, се надява войната да свърпи и да се върнат към нормалния си живот.

„Искам да се събудя сутрин и да отида на риболов. Работихме заедно, карахме една и съща кола на работа“, мечтае също Володимир.

Войниците се грижат един за друг и продължават да изпълняват задълженията си заедно, така както е било и преди началото на войната.

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *