Приятелка на задържаните за убийството в София: Веселин е зъл и манипулативен, помагачът му – наивно добър

Бивш шеф на НСО: Патроните, с които е убит Алексей Петров, приемат формата на гъба, попадайки в тялото

Приятелка на задържаните за убийството в София: Веселин е зъл и манипулативен, помагачът му – наивно добър

Софийският районен съд остави в ареста мъжът, обвинен като помагач за жестокото убийство на бизнесмен в София. Пред NOVA говори Тереза – бивша приятелка на Константин, който е обвинен като помагач. Били са заедно 6 години. Разделили се наскоро. „Много добър човек, даже като чух за случая не можах да повярвам“, каза тя. Според нея Веселин е зъл и манипулативен. А Константин е наивно добър.

Често двамата излизали и със соченият за убиец Веселин. Двамата били приятели. „Според мен Веско е манипулирал Константин. Винаги го е манипулирал, донякъде и допринесе затова ние с Контантин да се разделим“, заяви Тереза. „Учуди ме и Веселин, много пъти съм излизала с тях, не е давал индикации да е психопат“, добави тя. 

Постоянен арест за помагача на бруталното убийство в София

Тереза не познава жертвата Кристиян, но чувала, че той и Веселин били много близки приятели. Тя не отрича мотивът да е финансов. „Нищо чудно това да е мотивът. На мен ми е правило впечатление, че въпреки, че не работи води доста добър стандарт на живот“, разказа още приятелката на Константин. 

Константин е обвинен в лично укривателство. Направил е пълни самопризнания. Разказал, че Веселин го извикал в апартамента му. Адвокатът му твърди, че вероятно е помогнал за укриването на тялото, защото е бил в шок.
„Пристигайки в апартамента и отваряйки вратата на банята е видял потресаваща гледка. Причината, поради която е започнал да помага в тази ситуация, по мое мнение е изпаднал в шок“, заяви адвокатът Кристиян Мирчев. 

Соченият за извършител на бруталното убийство в София бил длъжник на жертвата

С колата на Константин са транспортирани останките на убития до кофи за смет в „Бояна“ и на Витоша. 24-годишният обвиняем е барман, а също и доставчик на храна. А утре пред съда ще се изправи и соченият за убиец Веселин. 

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *