Приятел на Алексей Петров: Той имаше няколко лица

Приятел на Алексей Петров: Той имаше няколко лица

От  близо две години Алексей Петров не се е чувствал заплашен. Това казва  председателят на съдийската комисия и член на Управителния съвет на Българската федерация по карате Георги Ривов пред bTV.   

Последният разговор на Георги Ривов с Алексей Петров е пет дни преди атентата. „Моето убеждение – след срещите ми напоследък с него, е, че той беше твърде спокоен. Твърде спокоен беше. Аз лично в дадени моменти не съм забелязвал охраната му“, твърди д-р инж. Георги Ривов, член на УС на Българска национална федерация по карате.

Двамата се познават от 90-те години на миналия век. Среща ги каратето, на чиято национална федерация по- късно Алексей Петров става председател, а Георги Ривов дълго време е генерален секретар.

„Алексей имаше няколко лица. Той имаше дарбата много бързо да качи някой в облаците. Естествено, другото му лице, което не се харесваше, е да приземява също толкова бързо. Аз съм го виждал в светлата му страна. Не съм го виждал в другите му роли. Чувал съм много, но не съм го виждал“, казва още Георги Ривов.

През годините спортът сближава Алексей Петров с различни хора. „Румен Николов беше там, Пламен Ангелов, Сергей – голяма част от политиците са минали през този спорт. Г-н Петко Петков се е занимавал с бойни изкуства. Да, г-н Бойко  Борисов е бил част от федерацията. Даже бих казал, че през 2001 г., когато той стана главен секретар на МВР, ние го избрахме за почетен президент на Българска федерация по карате. Да, г-н Кирил Петков е  тренирал карате“, каза още той.

Дали обаче Петров е бил архитект на сегашното правителство, Ривов не знае. Но не изключва това да е мотив за убийството му. „Той се опитваше, според мене, да работи за държавата. Може би в тази си роля е бил неудобен, може би връзките му с различни  среди и смяната му на ролята като позиция в държавата би застрашила някои хора. Не можем да изключим нито властовия фактор, нито парите, нито отмъщението“, поясни още Георги Ривов.

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *