ПРИ ОКТОПОДА БЕЗ МЕЧ

ПРИ ОКТОПОДА БЕЗ МЕЧ

С едно ръкуване още малко и да ме вкарат „под венчило“
По „неведомите пътища Божии“ – в сградата на Община Поморие. Вторник. Приемният ден на общинските служители с граждани. Имах работа. В друг кабинет. На връщане се отбих и през кметския. Между другото. Многото въпроси към мен след обявените изборни резултати, притесненията на поморийци, че всичко ще бъде по старому и молбата им да бъда техен посредник с кмета, ме срещна с новоизбрания стар/нов кмет на община Поморие Иван Алексиев.
В рамките на минута исках да разбера от него – ще се работили за доброто на хората или против техните интереси. Е, етикетът изисква да се ръкуваш, когато се срещаш с някой. Честитих му и победата. Той е „избраният“ кмет. Пък Алексиев пожела да увековечи момента в снимка, за което не възразих. И повторихме ръкуването.
Последва кратък разговор при затворени врати, в който изразих желанието си /което не е само мое/ да спрат дрязгите, с ясната мисъл, че асимилира правилно – не дрязгите с мен, за когото интересите и доброто на хората винаги са стояли на първо място, а да спрат дрязгите с поморийци, да има спокойствие в този град и община, жителите да се трудят необезпокоявани, да им се помага, а не да им създават спънки в бизнеса – гръбнакът на икономиката в общината.
Кметът Иван Алексиев, който води дело срещу мен за клевета и каза, че няма да бъде прекратено /без изобщо някой да го е питал за това/, се съгласи. Според него съм бил умен и интелигентен, но „използван“ за „бушон“ и „прекаран да не вляза в общинския съвет“. Той така и не уточни от кой, а и аз не питах. Не можем да се връзваме на всяка дума, особено като сме наясно с истината. Кметът си показа изборните резултати и допълни, че друг не е печелил с толкова много гласове. В края на краткия ни разговор му казах, че лъжите трябва да спрат.
А аз разполагам с още много сигнали срещу Община Поморие. Които могат да бъдат публикувани, включително докато някой си почива на Малдивите.
Провокиран от снимката, публикувана на фейсбук-страницата на Община Поморие, чийто текст е явно плод на фантазията на някои от служителите на Алексиев, защото той е пределно наясно, че написаното към нея от моята уста не е излизало и предметът на разговора е бил различен, ще ви покажа какво иронично им отговорих за въпросния текст към снимката на лично съобщение в социалната мрежа.
А уж „…няма да има лъжи…“.
Опитът да бъда дискредитиран – НЕУСПЕШЕН. Пуснете и запис от разговора. Може и видео. Стоян ТончевП.С. Само кръгъл идиот в женски род и черен на цвят може да напише такава откровена лъжа и простотия. Най-лошото е, че на тези кръгли идиоти, които са занимават с интриги и измислици, и шефовете им, които са хванати по бели гащи не от една институция, заплатите им ги плащаме ние, поморийци. Вижте ги какво работят и с какво се занимават – правят си снимки и лъжат на поразия. Поне някой да им вярваше. А то какво – самите те не си вярват, оплетени в лъжи, кражби и измами.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *