ПРОВЕДОХА СЕ КОНСУЛТАЦИИТЕ НА ПАРТИИТЕ ЗА СЪСТАВА НА ОБЩИНСКА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ В ПОМОРИЕ

ПРОВЕДОХА СЕ КОНСУЛТАЦИИТЕ НА ПАРТИИТЕ ЗА СЪСТАВА НА ОБЩИНСКА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ В ПОМОРИЕ

„Днес, в сградата на Община Поморие се проведоха Консултации с местните ръководства на парламентарно представените партии и коалиции и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени, за състав на Общинска избирателна комисия /ОИК/ на територията на община Поморие.
Съгласно изборния кодекс, съставът на ОИК за община Поморие е общо 11 членове, включително председател, заместник-председател и секретар, като съотношението между партиите и коалициите е както следва: за ПП ГЕРБ – 3 членове, за Коалиция „ БСП лява България“ – 2 членове, за Партия ДПС – 1 член, за Партия „Атака” – 1 член, за Коалиция „Реформаторски блок“ – 1 член, за Коалиция „България без цензура“ – 1 член, за Коалиция „Патриотичен фронт“ – 1 член, за Коалиция АБВ – 1 член.
Представителите на политическите партии и коалиции от партии постигнаха пълно съгласие за състава на Общинската избирателна комисия в Поморие. Председателят на ОИК е издигнат от общинската структура на ПП ГЕРБ, зам.-председателят – от Коалиция „БСП лява България“, а секретарят – от ПП ДПС.
При откриването на работната среща, кметът на Община Поморие Иван Алексиев призова политическите партии: „Нека предстоящата кампания да бъде толерантна и коректна. Битките да са за идеи, да са честни и открити. Изборите бързо ще отминат, тогава кмет и общински съвет ще трябва да застанат рамо до рамо и да работят заедно за Поморие”, съобщи официалният сайт на Община Поморие.
Както ЗАД КУЛИСИТЕ описа, АБВ няма да участва на изборите в Поморие, защото вече няма структура тук. Днес на консултациите между партиите е нямало представител на АБВ и не е било заявено предложение за член в комисията от АБВ, според квотния принцип на парламентарно представените партии. ОИК-Поморие е дала срок до 26.08.2015 г. на АБВ да входира предложение за член в комисията. Очаква се подставено лице да регистрира член в ОИК и АБВ за местните избори, като листата им няма да има нищо общо със структурата на АБВ в Поморие, която вече е няма, а ще бъде паралелна листа на друга политическа партия. Най-вероятно ГЕРБ. (виж тук)
За председател на ОИК-Поморие е предложена от ГЕРБ и избрана Люба Страволемова. ГЕРБ-членове са Александър Кръстанов и Станимир Стаматов.
Зам.-председателят, издигнат от БСП, е Димитринка Тръпкова. Секретар на ОИК-Поморие от ДПС е Даниела Дончева.Членове:ББЦ – Кольо НиколовБСП – Мария ДамасковаНФСБ – Мариана ДимитроваВМРО – Бойка ТопаловаРеформаторския блок – Пепа СъбеваАтака – Йорданка Чернева
Предложение от представителя на АБВ Михаил Апостолов за член ще бъде представено до края на работния ден на 26.08.2015 г. А ЦИК ще трябва да реши коя номинация да приеме за член в ОИК-Поморие – на ВМРО или НФСБ. Като е логично да бъде прието предложението на НФСБ, на база гласоподаватели в Община Поморие и утвърдения квотен принцип за представителство е ОИК.ZADKULISITE.COM

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *