ПРОДЪЛЖАВА ЛИ ДАНЪЧНА №1 НА СОФИЯ ДА ПАЗИ ЦВЕТАНОВ И БОРИСОВ

ПРОДЪЛЖАВА ЛИ ДАНЪЧНА №1 НА СОФИЯ ДА ПАЗИ ЦВЕТАНОВ И БОРИСОВ

Директорът на НАП София Илиана Христова пази лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и Цветан Цветанов от данъчните проверки, твърдят данъчни инспектори. Още в предното правителство под нейно ръководство беше проверяван бившия вицепремиер и не бяха открити нарушения. Проверката сега на Борисов също се мотае от Христова.
Още миналата година Григор Здравков от Българска легия „Антимафия” обяви, че предварителните данни показват, че за всички са намерили данъчни нарушения: “Обаче има едно лице, сега ще му кажа и трите имена, тя се казва Илияна Илиева Христова, която е директор на НАП София. Ще ти предоставя и нейното имотно състояние, за да видиш тази данъчна колко е бедна, която при нея е стопирала тази проверка. Под стопирала имам предвид, че се държи в нейното чекмедже и чака да се договаря с новите управляващи. Ще те помоля да пратиш някой от своите малки слънчица с микрофоните да я попиташ тази дама какво се случва с тази проверка”, заяви пред „Фокус“ Здравков.
Още миналата година в коментарите на АФЕРА Румен Давчев написа:
„Както стана известно от няколко медии, госпожа Илиана Христова притежава 15/петнадесет имота. И на нея следва да се направи ревизия за имотното Й състояние и да докаже доходите, с които ги е придобила, или колко е спестила от закуските си на топ данъчен рекетьор. За нея вън от НАП и ревизия до дупка под контрола на инспектората! Илиана Христова!!!! Илиана Христова!!! Синоним на рекет и корупция !!! Да си ходи заедно с Бойко Борисов и Цветан Цветанов от позицията която заема в публичната администрация!!!Иво Ангелов- гр. Петрич каза:
„Интересен е моментът, че Цветанов наистина е овладял контрола върху НАП. За директор на ТД София си назначи Илиана Христова, завършила ВИФ и с неидентифицирано образование за заемане на поста. По време на мандата на правителството, същото лице бе изтупано от прахта и назначено за Директор на Дирекция “Контрол” в ТД на НАП София. Тя фактически прикри проверката на Цветанов, заради която тогавашните директорка на ТД на НАП София и директорка на Дирекция “Контрол” при същата дирекция бяха сменени. Това се случи в началото на лятото през 2011г. Сега другарката Христова, на база обявен конкурс, е титуляр за поста Директор на ТД на НАП София. Същото лице, заедно с други “герои”, е била уволнена дисциплинарно за корупция, мисля че през 2006г. С мандата на “ГЕРБ” през 2009г., съдът ги възстанови на работа. През м.Май 2012г. група от трима души, начело с упомената директорка, гушна 150 бона от фирма, която аз ревизирах и бях надчел с Ревизионен доклад за над 900 хил.лв.“.„Зелен октопод“
източник: Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *