Прокуратурата: Компании на Васил Божков работили с фирми на Пригожин

Прокуратурата: Компании на Васил Божков работили с фирми на Пригожин - 1

Прокуратурата: Компании на Васил Божков работили с фирми на Пригожин

Софийският градски съд гледа мярката за неотклонение на Васил Божков. По-рано днес прокуратурата внесе искане за постоянния му арест по делото за хазартния му бизнес, съобщи БНТ.

В съдебната зала прокурор Ангел Кънчев поиска определяне на мярка „задържане под стража“. Божков отговори „Няма какво да кажа, прокурорът може да иска каквото си поиска“.

Прокурор Кънчев изнесе данни за връзки на Божков с Русия и загиналия лидер на „Вагнер“ Евгений Пригожин.

„От компютър с електронна поща на Васил Божков става ясно, че обвиняемият е имал бизнес отношения с руския гражданин Евгений Пригожин и редица други руски граждани, санкционирани след анексията на Крим“, каза той.

По думите на прокурора хазартният бос поздравил Руската федерация с присъединяването на Крим през 2014 г. и е изразил желание да инвестира там. Отново според обвинението, Васил Божков притежавал 51% от хазартна фирма в Крим, която била директно свързана с Евгений Пригожин.

Твърденията по делото са, че са укривани такси от лотарийните игри на компанията на Божков, като така бюджетът е ощетен с над 700 млн. лева. Той е обвинен, че е ръководел организирана престъпна група от 2014 г., която се е занимавала с изнудване, подкупи, пране на пари, длъжностни престъпления.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *