ПРОКУРАТУРАТА ОБРАЗУВА ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО ПО ПРЕПИСКА, СВЪРЗАНА С КМЕТА НА ПОМОРИЕ ОТ ГЕРБ НА ДПС И ОЩЕТЯВАНЕ НА ОБЩИНСКАТА ХАЗНА

ПРОКУРАТУРАТА ОБРАЗУВА ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО ПО ПРЕПИСКА, СВЪРЗАНА С КМЕТА НА ПОМОРИЕ ОТ ГЕРБ НА ДПС И ОЩЕТЯВАНЕ НА ОБЩИНСКАТА ХАЗНА

По преписка 5310/2013, след 3 години „разследвания“ и прехвърляне на топката между Прокуратура и МВР, най-накрая има образувано досъдебно производство срещу, забележете, НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ. Очаква се да бъдат внесени в съда три обвинителни акта, срещу три „неизвестни“ длъжностни лица от община Поморие.
Преписка 5310 от 2013 г., ако някой не е запознат все още, е свързана с ощетяване на Община Поморие в значителни размери, изплащане с публични средства на фирми суми над договорените и неспазване на Закона за обществените поръчки при „провеждането“ на обществени поръчки, за което днес Стоян Тончев говори в интервю за „Часът на Милен Цветков“, което ще бъде излъчено по Коледа.
Констатациите за нередностите в Община Поморие в първия мандат на кмета Иван Алексиев, който е кмет втори мандат, подкрепен от ДПС, с коалиционен партньор в Общинския съвет – БОСТАН /ГЕРБ и ДПС са мнозинство и заедно приемат решенията в местния парламент/, са направени от финансов инспектор от Държавна агенция финансова инспекция към Министерството на финансите. Наложени са 16 акта на 3 длъжностни лица – кмета на Поморие Иван Алексиев и двамата му заместник-кметове.
Силно се надяваме прокуратурата да си свърши работата, защото много добре знаем кои са „командните й центрове“ и КОИ са позиционираните в тях, а и кой всяка сряда се отчита на оперативка в Министерски съвет пред премиера – как работи прокуратурата и има ли за „опраскване“.
И все пак, от зор-заман, прокуратурата образува досъдебно производство по чл. 219, ал.1 от НК – БЕЗСТОПАНСТВЕНОСТ, който гласи: Чл. 219. (1) (Изм. – ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 62 от 1997 г.) Длъжностно лице, което не положи достатъчно грижи за ръководенето, управлението, стопанисването или запазването на повереното му имущество или за възложената му работа и от това последва значителна повреда, унищожение или разпиляване на имуществото или други значителни щети на предприятието или на стопанството, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба до пет хиляди лева.
А защо не е образувано досъдебно производство и в условията на ал.2 на чл. 219: (2) (Изм. – ДВ, бр. 95 от 1975 г., бр. 28 от 1982 г., бр. 62 от 1997 г.) Който въпреки задълженията си не е упражнил достатъчен контрол върху работата на лица, на които е възложено управлението, разпореждането или отчитането на обществено имущество, и от това са последвали значителни щети на предприятието или на стопанството, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба до пет хиляди лева., НИМА НЯМА НАЛОЖЕНИ АКТОВЕ НА ПОДЧИНЕНИТЕ МУ, ЗА ЧИЯТО ДЕЙНОСТ ТОЙ ОТГОВАРЯ И ТРЯБВА ДА СЛЕДИ И КОНТРОЛИРА??
ГОСПОДА ПРОКУРОРИ, ЗАЩО НЕ ВЗЕМЕТЕ ПОД ВНИМАНИЕ ВСИЧКИ АЛИНЕИ НА ЧЛ.219 ОТ НК, ВМЕСТО ДА СЕ ПРАВИМ, ЧЕ НЕ РАЗБИРАМЕ КАКВО ТРЯБВА ДА ПРАВИМ??От следните връзки можете да се запознаете с казуса „Преписка 5310/2013“ или, по-точно, как някой иска да стигнем до ЕСПЧ:“Кой в община-ГЕРБ Поморие ще търка наровете?“http://www.ipai-bg.eu/bg/page/na-vnimanieto-na-glavniya-prokuror-ima-li-koruptsionni-shemi-v-obshtina-pomorie-pri-provezhdaneto-na-obshtestveni-poruchki-za-blizo-5-miliona-leva.htmlZADKULISITE.COM

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *