Прокуратурата поиска постоянен арест за Васил Божков

Прокуратурата поиска постоянен арест за Васил Божков

Прокуратурата поиска постоянен арест за Васил Божков

Градската прокуратура внесе искане за постоянното задържане в ареста на бизнесмена Васил Божков, съобщиха от обвинението.

Прокуратурата иска арест за Божков само по едно от делата срещу него. То е свързано с хазартния му бизнес. По това разследване Божков има обвинение, че е ръководил организирана престъпна група.

Според прокуратурата тя е действала от 2014 г. и се занимавала с изнудване, подкупи, пране на пари и длъжностни престъпления.

По разследването има и секретни доказателства.

Божков беше отведен под засилена охрана от МВР и служители на Главна дирекция „Охрана“ към Министерството на правосъдието, след като кацна в България след 3-годишен престой в Дубай.

Адвокатът му Стоян Баумайер обясни, че Васил Божков ще бъде отведен в МВР болница за преглед, след което пред прокурор ще му бъдат предявени обвиненията.

„Той се върна съвсем доброволно и при първа възможност, защото до 23 август той нямаше разрешение от властите в Дубай да напуска страната от съображения за неговата сигурност“, обяви по-рано адвокатът на Божков и добави, че бизнесменът е бил задържан за 24 часа.

Малко след това обаче от Софийска градска прокуратура уточниха, че мярката за процесуална принуда, наложена на Божков, е за срок до 72 часа.

Очаква се днес делото за хазартния бизнес на Божков да започне в 16:30 часа в Съдебната палата в София.

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *