ПРОКУРОР ГЕТОВА, КОЙТО СЕ ГАВРИ С ЖУРНАЛИСТ, ЗЛЕ СВЪРШВА. ПРЕДИ ДА ДОДРАПАТЕ ДО ШЕФ НА ВОП, НА КОЛЕНЕ ПРЕД ГРОБА НА МИТРОПОЛИТ КИРИЛ!

ПРОКУРОР ГЕТОВА, КОЙТО СЕ ГАВРИ С ЖУРНАЛИСТ, ЗЛЕ СВЪРШВА. ПРЕДИ ДА ДОДРАПАТЕ ДО ШЕФ НА ВОП, НА КОЛЕНЕ ПРЕД ГРОБА НА МИТРОПОЛИТ КИРИЛ!

Мачкането над варненския журналист Георги Александров, който бе осъден на първа инстанция от Варненския районен съд шест месеца условно, върви по шлайфан, предвид местните традици, „прокурорско – ченгеджийски“ план.
Припомняме позицията на Георги Александров: ГЕОРГИ АЛЕКСАНДРОВ: ВАРНЕНСКИ ПОЛИЦАИ МЕ „СГОТВИХА“. В БЪЛГАРИЯ ВСЕКИ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОСЪДЕН НА БАЗАТА НА „СВИДЕТЕЛСКИ ПОКАЗАНИЯ“. ГРАЖДАНСКИТЕ ДЕЛА ЗА ПРИЧИНЕНИ ВРЕДИ СА ЛЕГАЛНИЯ БИЗНЕС НА ВАРНЕНСКИТЕ ПОЛИЦАИ.
След като Варненският районен съд осъди един от малкото честни журналисти, които познавам, на базата на прокурорските „безспорни“ доказателства, изразяващи се в куп лъжесвидетелства на местни ченгета, и след като в пледоарията си пред съда дори прокурорката Искра Манолова не обели и думичка, че е имало каквато и да е съпротива от страна на журналиста Георги Александров, Варненска районна прокуратура реши … да обжалва и да поиска УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПРИСЪДАТА НА ЕДНА ГОДИНА.
Голям кеф, да лежи в затвора това „гадно журналистче“ една година, а?!
Днес на всичкото отгоре във ВРС е било отказано на журналиста достъп до делото, въпреки че той има право на това, заради течащ срок за обжалване на присъдата на втора инстанция. Служителите на съда дори са извикали полиция, защото, видите ли, Александров искал онова, което му се полага по право, а пък делото било при съдийката, която трябвало да се произнесе по протеста на ВРП. След куп спънки, нерви и ченгета, привикани като че ли „Ислямска държава“ е в сградата на съда, Александров все пак получава възможност да копира делото.
Варненската районна прокуратура, вместо да сезира подобаващата институция за лъжесвидетелстване на полицаи по делото на Георги Александров, когото едва ли не изкараха „мутра“ от ранните 90-те години, която бие и млати ченге, въпреки че през това време журналистът е бил в безпомощно състояние, се пъне да покаже нещо като мишци, че се бори с още по-голямо нищо, като „престъпността“.
Госпожо председател на Варненската районна прокуратура, г-жо Гетова, който се гаври с журналист, зле свършва. А Георги Александров е журналист с позиция, характер и изключително изострено чувство за справедливост. Усърдността, която прилагате към него, вписвайки се в сценария по „сготвянето“ му, употребете, ако обичате, към онези, които ма’ат гащи необезпокоявано по улиците, включително и ченгета, и чиито зулуми минават метър.
Защото: НЕ НИ ОТВАРЯЙТЕ УСТАТА!
Защото: ЗНАЕМ, КОЙ, КАК И СРЕЩУ КОЛКО СЕ ПОКРИВА!
И още нещо, особено важно: преди да оглавите Варненската окръжна прокуратура, към която с „пееща“ крачка сте се запътили, на колене пред гроба на варненския митрополит Кирил, г-жо Гетова!
Вие знаете защо. И ние знам.
Вместо ченгета и прокурори да работят рамо да рамо с журналистите, налага се ние, журналистите, преди да се пазим от бандюгите, първо да се пазим от вас!
В Библията обаче е казано: всичко що е скрито, излиза наяве…
А нашата работа е да осветяваме. Истината.
Бъдете готови за това.Веселина Томова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *