Промени в закона: Британските престъпници ще бъдат принудени да присъстват на произнасянето на присъдата си

Снимка: istock

Промени в закона: Британските престъпници ще бъдат принудени да присъстват на произнасянето на присъдата си

Правителството на Великобритания съобщи, че съдиите ще имат право да нареждат на престъпниците да присъстват на произнасянето на присъдата.

Този ход за принуждаване на престъпниците да присъстват в съда следва неотдавнашните шумни съдебни процеси, при които осъдените отказаха да чуят присъдата си и изявленията на семействата на жертвите.

Доживотен затвор за медицинската сестра, умъртвила седем бебета (ВИДЕО)

Сред тях беше и медицинската сестра Луси Летби, която отказа да присъства в съда миналата седмица, когато беше осъдена на доживотен затвор за убийството на седем бебета и опит за убийство на други шест бебета, за които се е грижила.

Правителството вече обяви, че ще започне независимо разследване на шокиращия случай, за да се провери как ръководителите на болницата „Графиня Честър“ в Северозападна Англия, където е работила, са се справили с опасенията на лекарите.

„Аз съм злото“: Медицинска сестра, умъртвила седем бебета във Великобритания, признава вината си в бележка

Министърът на здравеопазването Стив Баркли заяви, че разследването ще бъде нормативно регламентирано, което ще му даде законови правомощия да принуждава свидетели, включително бивши и настоящи медицински служители, да дават показания.

„Целта на това законоустановено публично разследване е да даде на семействата отговорите, от които се нуждаят и да гарантира, че ще бъдат извлечени поуки“, каза той. 

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *