Протестърите вече харесват Пеевски? Свалиха от декларацията си „Поради същите причини, които ни събраха на 14 юни 2013, ще има ‪#‎ДАНСwithme‬ отново“!

Протестърите вече харесват Пеевски? Свалиха от декларацията си „Поради същите причини, които ни събраха на 14 юни 2013, ще има ‪#‎ДАНСwithme‬ отново“!

МОЛЯ ВСИЧКИ ПРОТЕСТИРАЩИ ЗА ИЗВИНЕНИЕ.
Преди броени минути журналистът Иван Бедров пусна връзка към текст в КлубZ, посветен на декларацията на Протестна мрежа, публикувана на тяхната (на ПМ) стена във Фейсбук. Текстът на декларацията, цитиран в КлубZ завършваше с думите „Поради същите причини, които ни събраха на 14 юни 2013, ще има ‪#‎ДАНСwithme‬ отново“.
Аз, разбира се, веднага зададох въпрос на Иван Бедров, цитирайки написаното в КлубZ:
„Поради същите причини, които ни
събраха на 14 юни 2013, ще има
#ДАНСwithme отново“, завършва
декларацията на Протестна мрежа.“
Ще има ли? Кога? Къде?
След което се оказа, че декларацията на ПМ била… редактирана и последното изречение е… свалено от текста ѝ!
С това ПМ на практика ни доказа, че никога не е късно да станеш за резил.
А на тези от вас, уважаеми хора, които не сте протестъри, а протестиращи, мога само да кажа едно:
Моля да ме извините, че бях прав – когато ви предупреждавах, че ви използват.
Моля да ме извините, че влизах в спорове с протестърите и си навлякох гнева ви – именно вашият гняв, на обикновените протестиращи, които си мислехте, че вие и протестърите имате една и съща цел.
Моля да ме извините, че и сега не си замълчах, а ви накарах да се почуствате кофти, защото вероятно нямаше да забележите, че декларацията на ПМ е била редактирана.
А иначе – позорът на протестърите е вече пълен, ако някой е имал съмнение, че това е възможно. Но не мислете, че това ще е краят им. Дъното е стигнато и дълбането надолу ще продължава, уви. И този път се разминахме с възможността да станем нормална държава.
(Оригиналното заглавие на КлубZ „Протестна мрежа: Моделът Кой отново е на власт“е сменено от мен, за да отговаря по-точно на същността на декларацията.)Вени Марковски

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *