Протест в Павликени срещу безводието

Спортни новини (01.09.2023 - лятна късна)

Протест в Павликени срещу безводието

Протест в Павликени срещу безводието в района. Жители на населени места блокираха входа на общината и поискаха местният парламент да насочи близо 4 милиона лева за ремонт на водопроводната мрежа. Хората твърдят, че вода в кладенците има, но повечето села са цяло лято на режим заради лошата разпределителна мрежа.

Протестът е спонтанен, тъй като местните разбират за спечелено дело от общината и влезлите в бюджета близо 4 млн. лв. Кметът обаче предложил повечето пари да отидат за изкърпване на дупките по улиците и закупуване на училищен автобус, а не за решение на проблема с безводието в региона.

„От управниците искаме да има последователни действия за решаване на проблемите. Няма проблем, който да не може да бъде решен. В случая обаче наблюдаваме, че в годините назад този проблем е неглижиран”, каза организаторът на протеста Димитър Палов.

„Като кмет, в края на третия си мандат, имам моралното право да предложа как да бъдат разпределени тези средства, тъй като ние сме се лишавали толкова години. Знам, че хората искат изведнъж да потече водата, без прекъсване и без режим, но мисля, че в следващите дни ще се опитаме да ги убедим, че общината мисли за в бъдеще”, каза градоначалникът Емануил Манолов.

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *