Протест пред БНБ: Искат оставката на Иван Искров!

Протест пред БНБ: Искат оставката на Иван Искров!

Недоволните хора викат „Мафия“ и „Върнете ни парите“Над 200 души са се събрали на протест пред сградата на Българската народна банка (БНБ). Движението пред институцията се осъществява свободно, като протестиращите са намират на паркинга и тротоара пред банката. Жива верига от полицаи не допуска събралите се да се застанат на стълбите.
Чуват се скандирания „Мафия”, „Върнете парите на хората”, „Мошеници”, „Измамници”, „Излезте мишки”. Протестиращите искат оставката на управителя на БНБ Иван Искров, като се искат отстояване на европейските норми по отношение на банките. Според тях не е нормално БНБ да публикува анализ на квесторите, в който се посочва, че КТБ е в много добро състояние, а в същото време те не могат да си получат вложените парите. Протестиращите са приготвили покана към отговорните институции относно проблема около КТБ за доброволно изпълнение, в която са посочили исканията си.
Събралите се пред БНБ на 18 август ще се явят отново на протест. Представител на ръководството на институцията излезе и заяви пред събралите се, че банката не е в готовност да излезе и да говори с протестиращите. БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *