Проф. Велислав Минеков: Каквато ни културата, такива и назначенията. Избират се хора, които са престъпници, със срамно минало, безкрайно некомпетентни и се поставят на ръководни постове в държавата

Проф. Велислав Минеков: Каквато ни културата, такива и назначенията. Избират се хора, които са престъпници, със срамно минало, безкрайно некомпетентни и се поставят на ръководни постове в държавата

Щом като министър на културата е Вежди Рашидов, защо Слави Бинев да не бъде председател на комисията по културата. Дори може да се мисли и по-напред. Има още хора, подходящи като тях за подобен пост. Примерно един прочут варненски фармацевт Марешки, който беше и политическо лице, също можеше да се захване и с култура.
Вече спрях да се учудвам. Подобни назначения са серия от безобразия. Това означава, че точно толкова струва проблемът с националната култура. Изобщо не разчитайте да се случи нещо на каквото и да е ниво – било то музей, читалище или вечно споменаваните театри. Няма шанс нещо да се случи в действителност освен мизерия. Явно, че тази мизерия се движи в алгоритъм и всички я наблюдават напълно спокойно. Нула обществено мнение от когото и да било.
Назначена е комисия за подреждането на бъдещия Лувър, както се нарича онова здание. Това е много странно, защото до ден-днешен няма изработена концепция, която да казва за какво е този музей, но има комисия, която да го подрежда. Хаосът е пълен. Никой не ни обяснява тази комисия на какъв принцип е била подредена от г-н министъра и как се е взело това решение. С какви достойнства разполагат по отделно хората, които трябва да подредят българския Лувър, без да знаят как.
Историята с българския Лувър е драматична и във финансово отношение. Всичко се върти около парите, които се изсипват там. Този път довършването на тази лудост ще бърка директно в националния бюджет, край на европейското спонсорство. Всичко ще идва от нашите джобове.
В последно време се чудя дали да започна да се срамувам, че съм българин. Нищетата на разума в действащите политици е тотална. Спирам да дишам като си помисля какво се случва в момента.
Не виждам корекции в Реформаторския блок или другите партии, които участват в това правителство. Питам се къде е прочутото АБВ, което подкрепя правителството. Кои ще са следващите националисти или цензури, които ще го подкрепят. Наистина е безобразие. По-добре е да има нови избори, дори ако това е драма.
Надявам се, че все пак разумът ще победи. Това се случва много бавно сред голяма част от населението, но ще има разум. Не мога да разбера, защо се избират хора, които са престъпници, които са със съмнително минало, поставят се на различни ръководни места, включително най-ръководни постове в държавата се заемат от хора, които не само са със срамно минало, но са и безкрайно некомпетентни. Има хора, които ще ни представят в чужбина със собствените си лица и с нещастната си граматика. Има хора, които ме карат да се срамувам от тях.Агенция БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *