Проф. Людмил Георгиев: Държавата и институциите са мафия, но когато това го казва и главният прокурор, то повече няма смисъл да ви го повтарям!

Проф. Людмил Георгиев: Държавата и институциите са мафия, но когато това го казва и главният прокурор, то повече няма смисъл да ви го повтарям!

Цял ден имах намерение да коментирам някои неща… Имах намерение да възразя на онези колеги от Философски факултет на Алма матер, които миналата година бяха основните идеолози на незаконната окупация на Ректората и сподвижници на стария изпитан комунист проф. Георги Близнашки в организирането на фалшива подписка, което направи Пурко служебен премиер! Да кажа на проф. Калин Янакиев, че да обявяваш мутренско-милиционерската групировка ГЕРБ за „народната дясна формация“ е отвратително, а в същото време се съгласяваш да станеш съветник по духовните неща на нещото, наречено служебен министър-председател!
Да спомена на проф. Александър Кьосев, който се опитва да легитимира мутренското минало на Бойко Борисов, че все пак Жан Валжан е само литературен герой, че в реалността бандитът си остава бандит! Да препоръчам на специалиста по научен комунизъм проф. Огнян Минчев във връзка с модела „Кой“ да интерпретира и назначението на любовницата на Божидар Лукарски за шеф на Агенцията за българите в чужбина! Да попитам и тримата „демократи“ като как така допуснаха повече от половината от 25-годишния преход Философски факултет на Алма матер да се ръководи от агенти на Държавна сигурност, обикновени шестаци?…
Имах намерение да кажа и две думи за идиотизма, наречен „консултации с политическите партии“, който Мутрата Борисов спретна пред целокупното народонаселение! Да споделя, че бандитският манталитет на Бойко Борисов прави невъзможна идеята за каквото и да е коалиционно управление на държавата! Да кажа, че бандитът в реалността, дори и „осветлен“ по думите на Сашо Кьосев, си остава бандит, че той не може да си помисли дори и за миг, че е възможно да дели властта и парите с някой друг! Да споделя, че най-вероятният изход от цялата тази драма са предсрочни избори през януари, защото за Мутрата Борисов единственото, което има значение, е неговото собствено лично оцеляване, фиксирано в президентската институция! Да информирам обществеността за тежкия конфликт на Мутрата с онова недоразумение Плевнелиев, което очевидно отказва да изпълни повелята на Господаря си и да си подаде оставката като президент!
И толкова други неща имах намерение да коментирам, но ме отказа не кой да е, а главният прокурор на държавата Сотир Цацаров, който одеве каза нещо, което всички знаем: „Каква е тая държава, която…“?!?
С други думи, главният прокурор сподели, че нямаме държава!
Уважаеми дами и господа, вие разбирате ли, че когато главният прокурор ни съобщава, че нямаме държава, то това значи, че е напълно безсмислено да коментираме каквото и да е!
Уважаеми дами и господа, доколкото си спомняте винаги съм твърдял, че самата наша държава и нейните институции са мафия, но когато това го казва и главният прокурор, то повече няма смисъл да ви го повтарям!Проф. Людмил Георгиев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *