Проф. Людмил Георгиев: Министърът на образованието проф. Тодор Танев трябва да си подаде оставката. Това е единственият достоен изход

Проф. Людмил Георгиев: Министърът на образованието проф. Тодор Танев трябва да си подаде оставката. Това е единственият достоен изход

Министърът на образованието проф. Тодор Танев трябва да си подаде оставката заради бисерите, които избълва през последните дни. Това призова от ефира на „Добро утро, България!“ по TV7 проф. Людмил Георгиев. Гостът подчерта, че двамата с проф. Танев са колеги и добри приятели от 25 години насам. Оставката обаче ще е единственият достоен начин за приключване на казуса. Ако той влезе в обяснителен режим, нещата ще станат още по-сложни, сподели мнението си проф. Георгиев.
Отдавам тези изказвания на средата, в която пребивава проф. Танев в рамките на своето министерство. Трудно е човек да осъзнае позицията си на министър и когато не е подготвен за нея, се получават такива неща, допълни проф. Георгиев.
Според него трябва да се промени начинът, по който се дават научните степени. Не може след две статии да ставаш доктор или доцент. Не може и всеки, който е завършил средно образование, да става студент. У нас има отвратително много университети. Не са ни нужни повече от 12, допълни проф. Георгиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *