Проф. Пламен Павлов: РСМ е последният резерват на Титовия македонизъм

Проф. Пламен Павлов: РСМ е последният резерват на Титовия македонизъм - 1

Проф. Пламен Павлов: РСМ е последният резерват на Титовия македонизъм

РСМ е последният резерват на Титовия македонизъм. Ставаме свидетели на някакъв „Джурасик парк“. На пръв поглед е нелепо, но е факт. Това каза в интервю за предаването „Нюзрум“ по Радио „Фокус“ историкът проф. Пламен Павлов по повод вписването на българите в Конституцията на страната.

„Ставаме свидетели на поредната абсурдна сцена с обсъждането на един въпрос, който е съвършено ясен. Едва ли в залата на Македонското народно събрание има съмнение, че в РСМ живеят българи. Настойчивостта на т. нар. опозиция, по-скоро т. нар. ВМРО-ДПМНЕ, е показателна за страха от истината и за нежеланието да се поеме по европейски път. Поведението на Християн Мицковски и неговите съпартийци говори за отказ от влизане в ЕС и автономно управление, а по-скоро за следване на чужди мантри, особено на Москва и Белград“, обясни той.

„Според мен обществото в огромната си маса е убедено, че РСМ трябва да бъде в ЕС. Друг е въпросът този театър на абсурда доколко му влияе“, коментира още историкът.

„Какъвто и да е резултатът от промените в Конституцията, няма да промени факта, че в Северна Македония съществуват българи“, категоричен бе проф. Павлов.

Според него е напълно възможно промените да минат в Скопския парламент. Ако това, обаче, не се случи: „Ще бъде груба грешка, едно престъпление на част от политическия елит към собствения си народ и бъдещето му“, убеден е проф. Пламен Павлов.

„Следим с тревога какво се случва, защото това, което се случва в Скопие наистина излиза извън рамките на нормалното политическо поведение“, обобщи историкът.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *